Украјина - блокада изборних округа

У Доњецкој области на истоку Украјине у овом тренутку од 22 окружне бирачке комисије не функционише девет, а од 12 у Луганској њих осам, саопштило је данас украјинско Министарство унутрашњих послова, наводећи да неће функционисати бирачке комисије у доњецким градовима Славјанску и Краматорску.

Свијет 24.05.2014 | 14:03
Украјина - блокада изборних округа

"У Доњецкој области формиране су 22 окружне комисије, девет од њих не раде. У Луганску је формирано 12, од којих не ради осам због заузимања просторија и канцеларијске технике", рекао је поводом сутрашњих ванредних председничких избора на брифингу у влади начелник за јавну безбедност МУП Украјине Владимир Грињак а преноси УНИАН.

Грињак је рекао да се у потпуности обезбеђују окружне и обласне комисије у 12 области а да у друге области испоручују бирачки листићи.
"Ситуација је под контролом и у потпуности се сарађује са друштвеним организацијама", рекао је начелник у украјинском МУП-у.

УНИАН преноси изјаву председника прелазне владе Арсенија Јацењука да "бандити који ометају бираче да гласају неће још дуго терорисати" источне области.

Итар-Тас с је известио да ће се о безбедности током сутрашњих избора бринути више од 55.000 припадника полиције, као и близу 15.000 припадника државне службе за ванредне ситуације, који ће непрестано дежурати код бирачких места.

Агенција наводи да ће у Украјини ће бити отворено приближно 34.000 бирачких места а по подацима Централне изборне комисије регистровано је 35.500.913 бирача.

Према званичним подацима 1. априла ове године Украјина је имала 42.853.000 становника (без Крима који се присајединио Русији), а најмногољуднији региони су Доњецка (4,3 милиона људи), Дњепропетровска (3,3 милиона), Харковска (2,7 милиона) и Лавовска област (2,5 милиона), као и главни град Кијев са 2.829.000 милиона житеља.

Коментари / 0

Оставите коментар