Америка није више свјетски лидер

Бивши председник Пољске Лех Валенса рекао је данас да ће америчком председнику Бараку Обами изнети неке критике када дође у посету Пољској у јуну, на обележавање 25 година од пада комунизма у тој земљи.

Свијет 24.05.2014 | 07:03
Америка није више свјетски лидер

Валенса је рекао да је "свет неорганизован и да суперсила нема вођство", пренела је агенција АП.

Бивши лидер синдикалног покрета "Солидарност" рекао је да ће рећи Обами, када се сретну у Варшави, да САД треба да инспирише и охрабри свет на позитивне акције.

"Казаћу: Или желите да будете суперсила и водите нас или треба да предате Пољској супермоћ и ми ћемо знати шта да радимо с тим. Амен", рекао је Валенса, који је и добитник Нобелове награде за мир.

Валенса је водио пољску мирољубиву транзицију у демократију 1980-их година.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Хадзо

24.05.2014 06:02

Ко би вама угодио док си зивио у комунизму радио си 24 /7 да раскопас сад кад ди цан комунизам сад ти опет неваља запитај себе какав си ти?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ратко

24.05.2014 08:47

Како се љигавци ускурце па би да нареде Америци да унисте Русе и да им испуне снове.Нецес ти реци Обами ниста,,ко си ти љигавце један за вас су Амери господа а јос мало и Руси.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

24.05.2014 14:42

Ово је стварно смјешно. Чуј да Пољска узме у власт супер моћ. Па они се боје Руса и када спавају. Баш сам се преписивао са једним американцем а у вези неког спота на ју тјубу о наоуражању. На крају см смо закључили да Обамом управљају богати а да Путин контролише богате а то је велика разлика ако се не варам.

ОДГОВОРИТЕ