Amerika nije više svjetski lider

Bivši predsednik Poljske Leh Valensa rekao je danas da će američkom predsedniku Baraku Obami izneti neke kritike kada dođe u posetu Poljskoj u junu, na obeležavanje 25 godina od pada komunizma u toj zemlji.

Svijet 24.05.2014 | 07:03
Amerika nije više svjetski lider

Valensa je rekao da je "svet neorganizovan i da supersila nema vođstvo", prenela je agencija AP.

Bivši lider sindikalnog pokreta "Solidarnost" rekao je da će reći Obami, kada se sretnu u Varšavi, da SAD treba da inspiriše i ohrabri svet na pozitivne akcije.

"Kazaću: Ili želite da budete supersila i vodite nas ili treba da predate Poljskoj supermoć i mi ćemo znati šta da radimo s tim. Amen", rekao je Valensa, koji je i dobitnik Nobelove nagrade za mir.

Valensa je vodio poljsku miroljubivu tranziciju u demokratiju 1980-ih godina.

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Hadzo

24.05.2014 08:02

Ko bi vama ugodio dok si zivio u komunizmu radio si 24 /7 da raskopas sad kad di can komunizam sad ti opet nevalja zapitaj sebe kakav si ti?

ODGOVORITE
Name

Ratko

24.05.2014 10:47

Kako se ljigavci uskurce pa bi da narede Americi da uniste Ruse i da im ispune snove.Neces ti reci Obami nista,,ko si ti ljigavce jedan za vas su Ameri gospoda a jos malo i Rusi.

ODGOVORITE
Name

VRS RVI

24.05.2014 16:42

Ovo je stvarno smješno. Čuj da Poljska uzme u vlast super moć. Pa oni se boje Rusa i kada spavaju. Baš sam se prepisivao sa jednim amerikancem a u vezi nekog spota na ju tjubu o naouražanju. Na kraju sm smo zaključili da Obamom upravljaju bogati a da Putin kontroliše bogate a to je velika razlika ako se ne varam.

ODGOVORITE