Сви штабови да поднесу извјештаје команданту

Републички штаб за ванредне ситуације Републике Српске наредио је свим општинским/градским штабовима за ванредне ситуације и повјереницима за Добој и Шамац да доставе извјештај са подацима о поступцима, мјерама и радњама које су предузели, изјавила је премијер Српске Жељка Цвијановић.

Република Српска 24.05.2014 | 07:27
Сви штабови да поднесу извјештаје команданту

Цвијановићева, која је и командант Републичког штаба, рекла је новинарима да се у оквиру те наредбе подразумијевају наређене активности прије поплава на припреми и организацији заштите и спасавања, током поплава на реализацији заштите и спасавања, непосредно након поплава у вези са отклањањем посљедица поплава и нормализацијом функционисања надлежних служби.

Она је истакла да су сви на које се наредба односи дужни да доставе све копије извјештаја који су упућени субјектима заштите и спасавања, као што су процјене угрожености, планови заштите и спасавања, одлуке о формирању штаба за ванредне ситуације, одлуке о проглашењу ванредне ситуације, те све наредбе које је штаб донио.

"Све то су дужни доставити стручном оперативном тиму Републичког штаба најкасније до 28. маја", нагласила је Цвијановићева.

Она је рекла да ће након ових достављених извјештаја бити сачињен извјештај о поступцима и понашањима.

Цвијановићева је нагласила да је Републички штаб наредио штабовима за ванредну ситуације градова/општина, који су на свом подручју прогласили ванредну ситуацију, да Републичком штабу доставе информацију о томе да ли су се стекли услови за престанак ванредне ситуације на подручју града/општине.

Према њеним ријечима, сви штабови који се изјасне да још постоје услови за ванредну ситуацију требају образложити разлоге за то, а рок за достављање такве информације је сутра до 16.00 часова.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

РЕАЛАН

24.05.2014 06:50

МА УПРАВУ СИ ШТО ЋЕ БИТИ ВАНРЕДНО СТАЊЕ САМО ЈЕ ПОЛА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ БЕЗ КУЋЕ И ПРИВРЕДЕ ОСТАЛО хаyyа.браво генерале нисмо те препознали

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ратко

24.05.2014 08:20

Види,види ова мускара се стварно осјеца као неки премијер.Покри се и иди у мисју рупу биједо од зене.Коме ти просипас демагогију?Не излази напоље боље се осјецам кад те нема.

ОДГОВОРИТЕ