Svi štabovi da podnesu izvještaje komandantu

Republički štab za vanredne situacije Republike Srpske naredio je svim opštinskim/gradskim štabovima za vanredne situacije i povjerenicima za Doboj i Šamac da dostave izvještaj sa podacima o postupcima, mjerama i radnjama koje su preduzeli, izjavila je premijer Srpske Željka Cvijanović.

Republika Srpska 24.05.2014 | 07:27
Svi štabovi da podnesu izvještaje komandantu

Cvijanovićeva, koja je i komandant Republičkog štaba, rekla je novinarima da se u okviru te naredbe podrazumijevaju naređene aktivnosti prije poplava na pripremi i organizaciji zaštite i spasavanja, tokom poplava na realizaciji zaštite i spasavanja, neposredno nakon poplava u vezi sa otklanjanjem posljedica poplava i normalizacijom funkcionisanja nadležnih službi.

Ona je istakla da su svi na koje se naredba odnosi dužni da dostave sve kopije izvještaja koji su upućeni subjektima zaštite i spasavanja, kao što su procjene ugroženosti, planovi zaštite i spasavanja, odluke o formiranju štaba za vanredne situacije, odluke o proglašenju vanredne situacije, te sve naredbe koje je štab donio.

"Sve to su dužni dostaviti stručnom operativnom timu Republičkog štaba najkasnije do 28. maja", naglasila je Cvijanovićeva.

Ona je rekla da će nakon ovih dostavljenih izvještaja biti sačinjen izvještaj o postupcima i ponašanjima.

Cvijanovićeva je naglasila da je Republički štab naredio štabovima za vanrednu situacije gradova/opština, koji su na svom području proglasili vanrednu situaciju, da Republičkom štabu dostave informaciju o tome da li su se stekli uslovi za prestanak vanredne situacije na području grada/opštine.

Prema njenim riječima, svi štabovi koji se izjasne da još postoje uslovi za vanrednu situaciju trebaju obrazložiti razloge za to, a rok za dostavljanje takve informacije je sutra do 16.00 časova.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

REALAN

24.05.2014 06:50

MA UPRAVU SI ŠTO ĆE BITI VANREDNO STANJE SAMO JE POLA REPUBLIKE SRPSKE BEZ KUĆE I PRIVREDE OSTALO hayya.bravo generale nismo te prepoznali

ODGOVORITE
Name

Ratko

24.05.2014 08:20

Vidi,vidi ova muskara se stvarno osjeca kao neki premijer.Pokri se i idi u misju rupu bijedo od zene.Kome ti prosipas demagogiju?Ne izlazi napolje bolje se osjecam kad te nema.

ODGOVORITE