Клосе напада Роналда и историју

Немачки ветеран Мирослав Клосе не крије огромну жељу да током лета постане најбољи стрелац светских првенстава. За то ће му у Бразилу бити потребна још два гола.

Фудбал 23.05.2014 | 19:49
Клосе напада Роналда и историју

Мирослав Клосе (35) имао је у Лацију тешку сезону, прожету повредама и принудним паузама од фудбала. Последњи пут морао је да мирује почетком маја, када су му лекари рекли да би због повреде бутног мишића требало да одмара бар месец дана.
Иако су му биле смањене шансе да наступи на Светском првенству у Бразилу, селектор "панцера" Јоаким Лев уврстио је његово име на прелиминарни списак путника на Мундијал. Свако ко прати фудбал зна који и колики ће мотив имати момак рођен 1978. године у пољском граду Ополе.

Уз Герда Милера, Клосе заузима друго место на вечитој листи стрелаца светских првенстава. Досад је постигао 14 голова, један мање од рекордера, Роналда, који ће га гледати у Бразилу са трибина.

Искусни нападач не крије да му је велика жеља напад на тај рекорд.

"Они који ме познају, знају да је то заиста мој циљ. Са једним голом делићу прво место на тој листи. Потребна су ми два да бих био најбољи стрелац. На добром сам путу. Кондициони тренери у репрезентацији ме добро познају и знају шта ми је потребно. Очекујем да будем 100 одсто спреман на турниру", изјавио је Клосе у Италији, у тренинг центру Немаца.

Клосе би и пре турнира у Бразилу могао да обори рекорд Герда Милера, који је постигао 68 голова у дресу немачке репрезентације. Рођени Пољак погађао је мреже противника у дресу "панцера" исто толико пута.

Шансу да уђе у историју немачког фудбала Клосе ће имати у пријатељским утакмицама против Камеруна (1. јун) и Јерменије (6. јуна). На турниру ће покушати да достигне Роналдов рекорд у утакмицама против Гане, Португала и селекције САД, у оквиру Групе Г.

"Могу да играм и на позицији 'лажне деветке'. Даћу све од себе на сваком тренингу. Покушаћу да се наметнем на сваком тренингу и нећу моћи да будем игнорисан. Претпостављам да ћу играти", додао је Клосе.

Легендарни центарфор, који је током каријере наступао и за Блаубах, Хомбург, Кајзерслаутерн, Вердер и Бајерн, дебитовао је на Мундијалима 2002. године. Уз Кевина Фоланда, једини је класични нападач у актуелном саставу Немаца.

Коментари / 0

Оставите коментар