Klose napada Ronalda i istoriju

Nemački veteran Miroslav Klose ne krije ogromnu želju da tokom leta postane najbolji strelac svetskih prvenstava. Za to će mu u Brazilu biti potrebna još dva gola.

Fudbal 23.05.2014 | 19:49
Klose napada Ronalda i istoriju

Miroslav Klose (35) imao je u Laciju tešku sezonu, prožetu povredama i prinudnim pauzama od fudbala. Poslednji put morao je da miruje početkom maja, kada su mu lekari rekli da bi zbog povrede butnog mišića trebalo da odmara bar mesec dana.
Iako su mu bile smanjene šanse da nastupi na Svetskom prvenstvu u Brazilu, selektor "pancera" Joakim Lev uvrstio je njegovo ime na preliminarni spisak putnika na Mundijal. Svako ko prati fudbal zna koji i koliki će motiv imati momak rođen 1978. godine u poljskom gradu Opole.

Uz Gerda Milera, Klose zauzima drugo mesto na večitoj listi strelaca svetskih prvenstava. Dosad je postigao 14 golova, jedan manje od rekordera, Ronalda, koji će ga gledati u Brazilu sa tribina.

Iskusni napadač ne krije da mu je velika želja napad na taj rekord.

"Oni koji me poznaju, znaju da je to zaista moj cilj. Sa jednim golom deliću prvo mesto na toj listi. Potrebna su mi dva da bih bio najbolji strelac. Na dobrom sam putu. Kondicioni treneri u reprezentaciji me dobro poznaju i znaju šta mi je potrebno. Očekujem da budem 100 odsto spreman na turniru", izjavio je Klose u Italiji, u trening centru Nemaca.

Klose bi i pre turnira u Brazilu mogao da obori rekord Gerda Milera, koji je postigao 68 golova u dresu nemačke reprezentacije. Rođeni Poljak pogađao je mreže protivnika u dresu "pancera" isto toliko puta.

Šansu da uđe u istoriju nemačkog fudbala Klose će imati u prijateljskim utakmicama protiv Kameruna (1. jun) i Jermenije (6. juna). Na turniru će pokušati da dostigne Ronaldov rekord u utakmicama protiv Gane, Portugala i selekcije SAD, u okviru Grupe G.

"Mogu da igram i na poziciji 'lažne devetke'. Daću sve od sebe na svakom treningu. Pokušaću da se nametnem na svakom treningu i neću moći da budem ignorisan. Pretpostavljam da ću igrati", dodao je Klose.

Legendarni centarfor, koji je tokom karijere nastupao i za Blaubah, Homburg, Kajzerslautern, Verder i Bajern, debitovao je na Mundijalima 2002. godine. Uz Kevina Folanda, jedini je klasični napadač u aktuelnom sastavu Nemaca.

Komentari / 0

Ostavite komentar