Добој: План за евакуацију однијела вода

Наши су били тотално неспремни за ово..., показује један од потопљених становника Добоја. Блатњава тренерка, очито туђа, једино је што има. Има још жену и двоје деце. Они су "код њених". Посла више нема: "Све је отишло низ воду." Шала којој се нико не смеје.

Република Српска 23.05.2014 | 19:46
Добој: План за евакуацију однијела вода

Неспремни "наши" у ствари су власт у Добоју. Каже како је цивилна заштита седила на узвишењу, изнад Добоја и гледала народ како се сам спасава. На питање зашто седе а не помажу људима, одговарали су како им је "План за ванредне ситуације доле, потопљен".

Добојлије на сваком кораку захваљују Федерацији. Опет, они "наши", овај пут из Бањалуке нису ништа урадили да им помогну:"Сва помоћ је дошла из Федерације, а сада хоће и то да нам узму".

Жале се како ће се "преко њихових леђа пребити" сукоб између СДС-овог начелника Обрена Петровића и од СНСД-а наметнутог управитеља генерала Момира Зеца. Већ се прича по Добоју како се хуманитарна помоћ за Добој преусмерава према складиштима у Бањалуци и Лакташима. Истина, помоћ долази у град. Питање је да ли заиста долази до оних који су заиста поплављени.

"Ја по цели дан чистим стан, немам када ићи по помоћ."

Стан је заправо једна муљем затрпана црна рупа на првом спрату стамбене зграде у центру Добоја. Вода је дошла до половине другог спрата. Помажу и комшије до чијих станова вода није дошла. Питање је колико се ту може помоћи: "Годинама ова вода неће изаћи из зидова".

Многи се питају да ли вреди поправљати или све изнова. По ко зна који пут у једном животу. Пуно је оних који се тешко сналазе у овим околностима. Чекају да им помоћ дође. Други, најчешће они који нису директно угрожени, по неколико пута се враћају на пунктове где се дели помоћ. Остали слежу раменима, тренутно немају времена да о томе размишљају. Чини се као да  не желе уопште да размишљају. Механички избацују уништене ствари на гомилу. Циљ је урадити што више "док се још види":

"Захвалите се свима у Федерацији", кажу нам.

ИЗВОР: зурнал.инфо

Коментари / 22

Оставите коментар
Name

лазар

23.05.2014 17:57

Не знам коме ово одговара и ко стално форсира ту прицу ето како је власт Републике Српске крива па и за ову природну катастрофу. Мислим да је свима јасно о цему је овдје рјец.

ОДГОВОРИТЕ
Name

федерација

23.05.2014 17:57

Држимо се заједно

ОДГОВОРИТЕ
Name

бакса

23.05.2014 18:08

Гдје је моја помоц коју сам вам лицно довезао из бл у добој - ни испред снсд-а ни испред сдс-а ни испред федерације, вец као дрзављанин РС дрзављанима РС... пописајте се по мени сад, нема везе, и побијте се око обрена и милорада - то је све сто вам зелим, ако сад не моземо бити људи - никада нецемо ни бити!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДПС

23.05.2014 18:11

Није власт крива... Власт се вози около хеликоптерима и паметује док се обицан народ гуси у набујалој води.

ОДГОВОРИТЕ
Name

лазар

23.05.2014 18:18

Власт се бори и помазе несретном народу то видимо сви који смо реални.а ови сто само критикују наравно из својих удобни смјестаја нека се запитају ста су они урадили и дали су икоме помогли?

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕАЛАН

23.05.2014 18:24

@лазар 1.. НИЈЕ ФЕДЕРАЦИЈА ПОМАГАЛА ДОБОЈУ НЕГО ЉУДИ ИЗ ФЕДЕРАЦИЈЕ 2..НЕКО НА ТУЂЕМ ЗЛУ ЖЕЛИ ДА ОВО ОДВУЧЕ У ПОГРЕШНОМ СМЈЕРУ НАЦИОНАЛНИХ ИЗБОРНИХ ПОЕНА ПОШТО ДРУГО НЕМАЈУ ШТА ДА ПОНУДЕ ИЗ ВЛАДЕ 3.. И ОПЕТ ЈЕ бр1.ЉУДИ СУ ПОМАГАЛИ ЉУДИ ЉУДИ пошто никоме на челу не пише како се зове

ОДГОВОРИТЕ
Name

амир

23.05.2014 18:53

Људи су помогли људима...

ОДГОВОРИТЕ
Name

РОДЈЕНА У ДОБОЈУ

23.05.2014 18:53

Зар опет Баја кренуо са сијањем мржње... и омаловажаваље узајамно помагање људи који су у невољи... смета му што то људи и јавно говоре, и хоће нас обичне смртнике убиједити да нисмо гледали на националну и политичку припадност, него смо ПОМАГАЛИ И ПОМАЖЕМО ЈЕДНИ ДРУГИМА... зато поручујем Баји ЗАЧЕПИ ГУБИЦУ МИ ОБИЧНИ ЉУДИ ЗНАМО КО НАМ ЈЕ ПОМОГАО А КО ЈЕ У ВРИЈЕМЕ ХИТНИХ ЕВАКУАЦИЈА СЈЕО У АВИОН И ОТИШАО У БГД... ЗАТО... МИЛОРАДЕ ДОДИКУ МРШ ПО СВИМ ПИТАЊИМА ДОСАДИО СИ И БОГУ И НАРОДУ, ПОКУПИ ШТО СИ ПОКРАО И ГУБИ МИ СЕ СА ОЧИЈУ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

треба реци

23.05.2014 19:07

Слазем се,апсолутно сте у праву,људи су помагали људима у невољи,помоц није плод одлуке Владе ФБиХ да помогне људима у РС,не зато сто нису зељели вец нису имали циме помоци,магацини робних резерви су опухани,у будзету ни марке за ванредне ситуације,уосталом као и код вас у РС-у,када би на Владу ФБиХ цекали да помогне и ми у Федерацији би крепали.Али такодјер примјетио сам да када Русија посаље помоц у РС(овдје не мислим на Владу Русије вец на градјане Русије)онда се казе Русија помогла,руска браца помогла.Тада не говорите да су људи помогли људима у невољи вец о етносу и дрзави који помазе народ у РС-у.Цисто да се зна,немој да имамо двоструке арсине.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Амир

23.05.2014 19:36

"треба реци" Слазем се са тобом.. сигуран сам да су и вецина градјана у РС примјетили то...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Моје име и презиме и надимак

23.05.2014 19:49

Апсурдно је да се огромна већина Срба ложи на то да их Република Српска спашава од мрских Муслимана и Хрвата и да без РС-а нема српства, а кад је загустило - они исти Муслимани и Хрвати први притекоше у помоћ Србима. И дијете би сконтало да смо се џаба штитили ентитетом од првих и најпречих комшија, јер се показало да су нам они бољи од наше властите власти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоран-Сабахудин

23.05.2014 20:11

Господо ова власт нас је завадила са самим собом.Нема близег од комсије!!!!Хвала свима а јос једна ствар.Неко краде насу помоц!

ОДГОВОРИТЕ
Name

упорно понављам

23.05.2014 20:11

Морамо да се мењамо,само тако цемо променити свет и победити зло а зла нема у народу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

кондор

23.05.2014 20:23

ДОДИК,СПИРИЦ,СКРБИЦ,РАДМАНОВИЦ,ДЈОКИЦ И ЦВИЈАНОВИЦКА ПЕТ ПУТА СУ ВИСЕ СТЕТЕ СУ НАПРАВИЛИ НЕГО ОВА ПОПЛАВА ,ТОЛИКО СУ ПОХЛЕПНИ ДА ЦЕ И ОВУ НЕСРЕЦУ ИСКОРИСТИТИ ЗА СВОЈЕ ИНТЕРЕСЕ.ОНИ СУ СА ЈОС НЕКОЛИКО КУМОВА НАЈВЕЦЕ ЗЛО КОЈЕ ЈЕ ЗАДЕСИЛО ОВАЈ НАРОД.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

23.05.2014 20:49

Ја паметне раје овде. Све знају

ОДГОВОРИТЕ
Name

Душан

23.05.2014 21:04

Зашто нико није реаговао на вријеме да обавијести становништво , па ако су поплаве биле у Маглају , до Добоја је води требало неколико сати да стигне . Зашто локалне или републичке власти нису никога обавијестиле ? Читам коментаре и немогу да вјерујем , само се страначки препуцавају . СНСД има своје медије , а СДС своје и само једни на друге лају . Рећи ћу само једну реченицу "ТЕШКО БОГУ СА НАМА , КАКВИ СМО " можда ниста боље нисмо ни заслужили. П.С. неволим ни СНСД,СДС итд...... све су то говна жељна наше крви . НАРОДЕ ОСВИЈЕСТИ СЕ !!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

краљ

23.05.2014 21:47

Тамара је нацела ову земљу а снсд це је докрајцит.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Покварени Добојлија

24.05.2014 09:04

Како ове добојлије није срамота да кажу да им је само фредерација помогла. Помаже им народ из читаве БиХ. Најгоре је што комшије које нису поплављене, неће да помажу поплављеним комшијама. То смо сви могли да видимо. Ко је био у Добоју ових дана могао је да види каква је ситуација на улицама, најмање је било волонтера из Добоја. Добојлије су огорчене на своје комшије. Никад се Добој неће опоравити, зато што немају образа. Част изузецима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

@Душан

25.05.2014 06:19

Душко, нико није обавијестио људе у Добоју и Шамцу да иде вода од Маглаја, јер власт у РС-у НЕ ЗАНИМА ШТА СЕ ДОГАЂА У ФЕДЕРАЦИЈИ! Они на ФБиХ гледају као отприлике на лањски снијег, а не виде да су РС и ФБИХ једна другој најпрече и да само заједно сви ови наши народи могу направити некакву државу. Па се ти, Миле, отцепљуј!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац РС

25.05.2014 06:23

Милораде Додику, својим изјавама хушкаш народ на људе из Федерације који су нам ЈЕДИНИ ПОМОГЛИ у највазнијем тренутку док си ти Додиче ландарао по Београду и јео кавијар !!! Мени као борцу Републике Српске не требас солити памет, ја се у рату нисам борио против људи, вец против НЕЉУДИ, али и у рату сам "с оне стране" сусретао ПРАВЕ ВОЈНИКЕ, а цак и у рату постоји ЉУДСКОСТ коју су људи из Федерације исказали према Добоју. Прицам за Добој јер ту зивим, док цес ти Додице у једну од "твојих" вила, ако те до тада не стрпамо у затвор и задовољимо правду !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вожд

25.05.2014 11:00

Ре Лазар, Драго ми је што је ова наплавина избацила и нешто позитивно, а то су људи. Јутрос сам дошао из Добоја,дао сам колико сам могао, километарске колоне од Добоја до Маглаја и обратно с којом долази помоћ, страшан задах трулежи и осјећај безнађа код тих људи! Камера режимских медија посредством ТВ у твојој сухој настамби не мозе дочарати тај задах, зато се спакуј и право у Добој.Ја чу ти лично дати 2 мадицинске маске које су ми остале у џепу!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирослав

25.05.2014 12:57

Људи будиомо заједно јер смо ми сви једно само политика зели да нас раздвоји. Ја сам дијете из мјесеаног брака ми све славимо и зивимо у радости и среци, а људи не знају цијенити зивот и лепоту зивота. Само се код нас гледа на вјеру а нигде друго. Будимо једно и једни за све тако смо јаци, наставимо све заједно, укинимо границе нек висе не постоји ни Република Српска ни ФБиХ само БиХ као једина нам земља коју требамо градит у слоги и миру. Зивјела нам једима БиХ, Србија и остале комсије. Да нас висе Бог не казњава због тога сто смо се раставили. Једна је Дрина једна је Босна и Херцеговина.

ОДГОВОРИТЕ