Мићић: Борба са водом још траје! (ВИДЕО)

Борба са новим поплавама још траје, ако попусти насип на Дашници потопит ће се Црњелово и Обарска, што би могло довести до велике глади, не само у Семберији него у цијелој Републици Српској и БиХ, рекао је градоначелник Бијељине Мићо Мићић, гостујући у емисији “Пулс” БН ТВ.

Република Српска 23.05.2014 | 15:30
Мићић: Борба са водом још траје! (ВИДЕО)

Данима хиљаде људи брани насип на каналу Дашница да би се зауставила вода која пријети да поплави једине преостале житнице у Семберији да поред свих мукиа не би завладала И стање велике глади, каже градоначелник Бијељине.

“Попуштањем тог насипа отићи ће два Црњелова и двије Обарске, ту су 2155 домаћинстава. Не само Семберију да требају хранити, ова несрећа је захватила цијелу БиХ и Републику Српску И кад имате једно мјесто које је највећи производјач поврћа И оно вам пријети да буде поплављено” изјавио је Мићић.

Савски насипи су бранили имовину вриједну више од 100 милијарди евра, поплаве 2010. су била упозорење да се они морају санирати, међутим надлежни нису одреаговали, каже Мићић.

“Агенција за воде Републике Српске газдује свим насипима који се односе на вањске И унутрашње воде. Секундарним терцијалним малим каналима газдује општина а овим савским газдују Агенција за воде И Влада Републике Српске. И сваке године се говорило да ће насипи бити подигнути И никада то није завршено. Опомен аје био Тополовац 2010. који смо надљудским напорима успјели да одбранимо. И то није била довољна опомена Влади Српске да се то заврши” истакао је Мићић.

Топло вријеме повећава ризик од епидемија. Тамо гдје се вода повукла дератизација је почела, међутим по селима у којима се вода не повлачи плута велики број угинулих животиња, каже Мићић И додаје да уколико се у семберији не подигне насип на Дрини и не санирају савски живота неће бити.

БН ТВ

 

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Војин

23.05.2014 01:08

Не знам шта ту има чудно, Додик је страни плаћеник који има задатак да осиромаши и расели Србе а да Српску сталним задуживањем баци у трајно ропство.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мурат Сабановиц

23.05.2014 07:46

Нисам намјерно мајке ми.

ОДГОВОРИТЕ
Name

саса

23.05.2014 08:36

Прода Миле Бијељину да би спасио Сабац --

ОДГОВОРИТЕ
Name

За сасу

23.05.2014 08:44

За Сасу и остале "Србе" сто се сјекирају за нас! Ајде ти "Саса" на Клиx и на Аваз па тамо писи под правим именом, бојим се узивјецес се превисе па цес се вратити корјенима и Православљу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Радован

23.05.2014 09:01

Ста се цудите. И требала је она дама у бијелим цизмама и са плавом торбом смијенити овог градонацелника Бијељине јер није ниста уцинио за одбрану Семберије,од воденог таласа. Засто се госп.Мициц није угледао на свог колегу из Бања Луке,Гаврановица који је заједно са бивсим БОЈОВНИКОМ и припадником злогласних ЗЕНГИ из Сиска, Латиновицем и цовјеком у плавом свитеру Радојцицем, одбрани(о)ли од водене стихије Бања Луку и дијелове града; Цесму, Будзак, Пријецане, Карановац, Трн и друга мјеста. Тако се треба организовати један градонацелник. И зато, овај господин Гаврановиц треба од даме у бијелим цизмама, и од Лактаског Дирлије, бити предлозен за Нобелову награду. У анале борбе против водене стихије уци це горе поменута господа, која је не залеци своје зивоте, и у немогуцим условима, прва са Лопатама и крамповима, изасла на Врбас и успјела да одбрани све МОСТОВЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бања Лука

23.05.2014 11:50

За господина који каже да је Гаврановић нешто урадио...НИЈЕ УРАДИО НИШТА !!! Бања Лука се није смјела догодити !!! Имамо акумулацију на улазу у град, проток воде се контролише и даноноћно мјери, а нико није обавијестио народ да вода надире у Град. Све што је урађено, урадили су обични људи. Сами смо дизали насипе, отимали смо чамце од ватрогасаца да спашавамо људе, јер су ватрогасци ЧЕКАЛИ НАРЕЂЕЊЕ !!! Какво наређење кад се све распада? Људи су упадали у стоваришта грађевинских компанија да узимају пијесак јер нису довожене довољне количине на мјеста која су брањена. Екипа и ја смо данима звали цивилну заштиту да нас шаљу на терен, међутим нико нас није обавјештавао, говорили су да је ситуација добра и да нема потребе за додатним људством. Самоиницијативно организовање је спасило Бању Луку. Срећа је та што је само мали дио града потопљен. Свако од потопљених има пријатеље, рођаке, у непотопљеним дијеловима па смо у неколико дана нормализовали ситуацију. Али тамо гдје су комплетни градови потопљени тамо је густо. Били смо и у Добоју, Челинцу, Приједору, Шамцу... За ово што је учињено, односно што није учињено, неко мора да одговара !!!

ОДГОВОРИТЕ