Mićić: Borba sa vodom još traje! (VIDEO)

Borba sa novim poplavama još traje, ako popusti nasip na Dašnici potopit će se Crnjelovo i Obarska, što bi moglo dovesti do velike gladi, ne samo u Semberiji nego u cijeloj Republici Srpskoj i BiH, rekao je gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić, gostujući u emisiji “Puls” BN TV.

Republika Srpska 23.05.2014 | 15:30
Mićić: Borba sa vodom još traje! (VIDEO)

Danima hiljade ljudi brani nasip na kanalu Dašnica da bi se zaustavila voda koja prijeti da poplavi jedine preostale žitnice u Semberiji da pored svih mukia ne bi zavladala I stanje velike gladi, kaže gradonačelnik Bijeljine.

“Popuštanjem tog nasipa otići će dva Crnjelova i dvije Obarske, tu su 2155 domaćinstava. Ne samo Semberiju da trebaju hraniti, ova nesreća je zahvatila cijelu BiH i Republiku Srpsku I kad imate jedno mjesto koje je najveći proizvodjač povrća I ono vam prijeti da bude poplavljeno” izjavio je Mićić.

Savski nasipi su branili imovinu vrijednu više od 100 milijardi evra, poplave 2010. su bila upozorenje da se oni moraju sanirati, međutim nadležni nisu odreagovali, kaže Mićić.

“Agencija za vode Republike Srpske gazduje svim nasipima koji se odnose na vanjske I unutrašnje vode. Sekundarnim tercijalnim malim kanalima gazduje opština a ovim savskim gazduju Agencija za vode I Vlada Republike Srpske. I svake godine se govorilo da će nasipi biti podignuti I nikada to nije završeno. Opomen aje bio Topolovac 2010. koji smo nadljudskim naporima uspjeli da odbranimo. I to nije bila dovoljna opomena Vladi Srpske da se to završi” istakao je Mićić.

Toplo vrijeme povećava rizik od epidemija. Tamo gdje se voda povukla deratizacija je počela, međutim po selima u kojima se voda ne povlači pluta veliki broj uginulih životinja, kaže Mićić I dodaje da ukoliko se u semberiji ne podigne nasip na Drini i ne saniraju savski života neće biti.

BN TV

 

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Војин

23.05.2014 01:08

Не знам шта ту има чудно, Додик је страни плаћеник који има задатак да осиромаши и расели Србе а да Српску сталним задуживањем баци у трајно ропство.

ODGOVORITE
Name

Murat Sabanovic

23.05.2014 07:46

Nisam namjerno majke mi.

ODGOVORITE
Name

sasa

23.05.2014 08:36

Proda Mile Bijeljinu da bi spasio Sabac --

ODGOVORITE
Name

Za sasu

23.05.2014 08:44

Za Sasu i ostale "Srbe" sto se sjekiraju za nas! Ajde ti "Sasa" na Klix i na Avaz pa tamo pisi pod pravim imenom, bojim se uzivjeces se previse pa ces se vratiti korjenima i Pravoslavlju

ODGOVORITE
Name

Radovan

23.05.2014 09:01

Sta se cudite. I trebala je ona dama u bijelim cizmama i sa plavom torbom smijeniti ovog gradonacelnika Bijeljine jer nije nista ucinio za odbranu Semberije,od vodenog talasa. Zasto se gosp.Micic nije ugledao na svog kolegu iz Banja Luke,Gavranovica koji je zajedno sa bivsim BOJOVNIKOM i pripadnikom zloglasnih ZENGI iz Siska, Latinovicem i covjekom u plavom sviteru Radojcicem, odbrani(o)li od vodene stihije Banja Luku i dijelove grada; Cesmu, Budzak, Prijecane, Karanovac, Trn i druga mjesta. Tako se treba organizovati jedan gradonacelnik. I zato, ovaj gospodin Gavranovic treba od dame u bijelim cizmama, i od Laktaskog Dirlije, biti predlozen za Nobelovu nagradu. U anale borbe protiv vodene stihije uci ce gore pomenuta gospoda, koja je ne zaleci svoje zivote, i u nemogucim uslovima, prva sa Lopatama i krampovima, izasla na Vrbas i uspjela da odbrani sve MOSTOVE.

ODGOVORITE
Name

Бања Лука

23.05.2014 11:50

За господина који каже да је Гаврановић нешто урадио...НИЈЕ УРАДИО НИШТА !!! Бања Лука се није смјела догодити !!! Имамо акумулацију на улазу у град, проток воде се контролише и даноноћно мјери, а нико није обавијестио народ да вода надире у Град. Све што је урађено, урадили су обични људи. Сами смо дизали насипе, отимали смо чамце од ватрогасаца да спашавамо људе, јер су ватрогасци ЧЕКАЛИ НАРЕЂЕЊЕ !!! Какво наређење кад се све распада? Људи су упадали у стоваришта грађевинских компанија да узимају пијесак јер нису довожене довољне количине на мјеста која су брањена. Екипа и ја смо данима звали цивилну заштиту да нас шаљу на терен, међутим нико нас није обавјештавао, говорили су да је ситуација добра и да нема потребе за додатним људством. Самоиницијативно организовање је спасило Бању Луку. Срећа је та што је само мали дио града потопљен. Свако од потопљених има пријатеље, рођаке, у непотопљеним дијеловима па смо у неколико дана нормализовали ситуацију. Али тамо гдје су комплетни градови потопљени тамо је густо. Били смо и у Добоју, Челинцу, Приједору, Шамцу... За ово што је учињено, односно што није учињено, неко мора да одговара !!!

ODGOVORITE