Ђоковић препун самопоуздања

Новак Ђоковић изјавио је да му је титула у Риму самопоуздање пред Ролан Гарос, други Грен слем турнир у сезони.

Тенис 23.05.2014 | 18:41
Ђоковић препун самопоуздања

“Трофеј у Риму дошао је у правом тренутку за мене. То је позитивно за моје самопоуздање, надам се да ћу га пренети и на Ролан Гарос. Ипак, овај турнир је умногоме другачији – Грен слем, две недеље, на три добијена сета и, оно што је најважније, чини се да скоро сви играчи имају додатну мотивацију да овде одиграју боље него на осталим турнирима".

Ђоковић је већ неколико година надомак трофеја у Паризу, на једином Грен слему које му недостаје. Сви се питају – да ли је ово та година?

“Последњих неколико година имао сам успеха овде, нарочито у последње две, када сам губио од Надала, човека који је најбољи у историји Ролан Гароса и који је и ове године први фаворит за освајање титуле. С друге стране, играли смо неке епске мечеве, поготово прошле године, када сам изгубио са 9:7 у петом сету. Иако је то био тежак пораз и иако сам много емоција уложио како бих прошле године освојио титулу, и даље могу да извучем плусеве из тог турнира. То што сам све ближи даје ми разлог да верујем у себе. И победа над Надалом у Риму даје ми додатно самопоуздање – здрав сам, мотивисан и инспирисан да овде одиграм најбоље што могу“, рекао је Новак на конференцији за медије у петак.

Жоао Соуса, Новаков ривал на старту такмичења, има 25 година, тренутно је 42. на свету, а најбољи ударац му је форхенд. Прошле године у Куала Лумпуру освојио је до сада једини трофеј у каријери, а ове сезоне има скор 9-16, уз пет пораза у низу.

“Мислим да сам играо са њиме прошле године на УС опену, али то је било на тврдој подлози, а он највише воли шљаку. У раним рундама важно је не потценити ривале, сваки меч морам да одиграм на максималном нивоу. Као што сам рекао, сви су највише мотивисани на Грен слем турнирима, а он нема шта да изгуби. Нећу штедети енергију јер имамо дан паузе између мечева“.

По ко зна који пут новинари су питали Ђоковића о ситуацији са два тренера – Борисом Бекером и Марјаном Вајдом, који ће бити са њиме у Паризу.

“Борис и ја ћемо се лакше навићи један на другога када је Марјан ту. Зато су сада заједно, то је ефектније и боље. Марјан ми је пријатељ, неко ко ме добро познаје – зато он може да помогне не само мени, него и Борису да боље разуме како ми функционишемо. Драго ми је што сам са обојицом у ложи освојио турнир у Риму“.

Коментари / 0

Оставите коментар