Đoković prepun samopouzdanja

Novak Đoković izjavio je da mu je titula u Rimu samopouzdanje pred Rolan Garos, drugi Gren slem turnir u sezoni.

Tenis 23.05.2014 | 18:41
Đoković prepun samopouzdanja

“Trofej u Rimu došao je u pravom trenutku za mene. To je pozitivno za moje samopouzdanje, nadam se da ću ga preneti i na Rolan Garos. Ipak, ovaj turnir je umnogome drugačiji – Gren slem, dve nedelje, na tri dobijena seta i, ono što je najvažnije, čini se da skoro svi igrači imaju dodatnu motivaciju da ovde odigraju bolje nego na ostalim turnirima".

Đoković je već nekoliko godina nadomak trofeja u Parizu, na jedinom Gren slemu koje mu nedostaje. Svi se pitaju – da li je ovo ta godina?

“Poslednjih nekoliko godina imao sam uspeha ovde, naročito u poslednje dve, kada sam gubio od Nadala, čoveka koji je najbolji u istoriji Rolan Garosa i koji je i ove godine prvi favorit za osvajanje titule. S druge strane, igrali smo neke epske mečeve, pogotovo prošle godine, kada sam izgubio sa 9:7 u petom setu. Iako je to bio težak poraz i iako sam mnogo emocija uložio kako bih prošle godine osvojio titulu, i dalje mogu da izvučem pluseve iz tog turnira. To što sam sve bliži daje mi razlog da verujem u sebe. I pobeda nad Nadalom u Rimu daje mi dodatno samopouzdanje – zdrav sam, motivisan i inspirisan da ovde odigram najbolje što mogu“, rekao je Novak na konferenciji za medije u petak.

Žoao Sousa, Novakov rival na startu takmičenja, ima 25 godina, trenutno je 42. na svetu, a najbolji udarac mu je forhend. Prošle godine u Kuala Lumpuru osvojio je do sada jedini trofej u karijeri, a ove sezone ima skor 9-16, uz pet poraza u nizu.

“Mislim da sam igrao sa njime prošle godine na US openu, ali to je bilo na tvrdoj podlozi, a on najviše voli šljaku. U ranim rundama važno je ne potceniti rivale, svaki meč moram da odigram na maksimalnom nivou. Kao što sam rekao, svi su najviše motivisani na Gren slem turnirima, a on nema šta da izgubi. Neću štedeti energiju jer imamo dan pauze između mečeva“.

Po ko zna koji put novinari su pitali Đokovića o situaciji sa dva trenera – Borisom Bekerom i Marjanom Vajdom, koji će biti sa njime u Parizu.

“Boris i ja ćemo se lakše navići jedan na drugoga kada je Marjan tu. Zato su sada zajedno, to je efektnije i bolje. Marjan mi je prijatelj, neko ko me dobro poznaje – zato on može da pomogne ne samo meni, nego i Borisu da bolje razume kako mi funkcionišemo. Drago mi je što sam sa obojicom u loži osvojio turnir u Rimu“.

Komentari / 0

Ostavite komentar