Стање се нормализује

Градоначелник Приједора Марко Павић потврдио је да се стање у граду нормализује, будући да водостај ријеке Сане износи 215 центиметара и да има тенденцију даљег пада, али да су куће, као и привредни субјекти у насељима у нижим дијеловима града и у депресијама и даље под водом.

Република Српска 23.05.2014 | 17:45
Стање се нормализује

"Бројне екипе су данас на терену, и то оне које врше испумпавање воде из бунара и депресија, али и двадесет тимова које врше дезинфекцију очишћених кућа. Овај посао биће настављен и током викенда", изјавио је Павић након данашње сједнице Штаба за ванредне ситуације.

Он је потврдио да ће, према наредби Републичког штаба за ванредне ситуације, у Приједор данас стићи и стручна екипа из Градишке ради уклањања отпада из пољопривредних апотека.

Павић је потврдио да је у Спортској дворани "Младост" још смјештено 13 лица, да се пакети хране и хигијене дијеле угроженим лицима, те да хуманитарна помоћ непрестано стиже из разних крајева.

"Солидарност је у случају помоћи нашим суграђанима које је погодила поплава заиста имресивна. Осим најаве хуманитарне помоћи од хигијене до основних животних намирница имамо и најаве донатора који би нам помогли у санацији два поплавом уништена школска објекта у Гомјеници и Туковима", рекао је Павић.

Он је истакао и рад појачаних екипа које снимају штете, па је умјесто пет данас осам екипа које су на терену и врше процјену штете у пољопривреди.

"У комплетном сливу ријеке Сане, од Оштре Луке до Драготиње, прегледа се стање усјева и пољопривредног земљишта како би од понедјељка, 26.маја, могли да дају инструкције пољопривредницима како да се понашају и шта да раде са поплављеним земљиштем и пољопривредним културама", рекао је Павић.

Како је најављено, сутра се у Приједору очекује запрашивање комараца, а до недјеље, 25. маја, и завршетак одвожења кабастог отпада са градских и приградских улица.

Коментари / 0

Оставите коментар