Stanje se normalizuje

Gradonačelnik Prijedora Marko Pavić potvrdio je da se stanje u gradu normalizuje, budući da vodostaj rijeke Sane iznosi 215 centimetara i da ima tendenciju daljeg pada, ali da su kuće, kao i privredni subjekti u naseljima u nižim dijelovima grada i u depresijama i dalje pod vodom.

Republika Srpska 23.05.2014 | 17:45
Stanje se normalizuje

"Brojne ekipe su danas na terenu, i to one koje vrše ispumpavanje vode iz bunara i depresija, ali i dvadeset timova koje vrše dezinfekciju očišćenih kuća. Ovaj posao biće nastavljen i tokom vikenda", izjavio je Pavić nakon današnje sjednice Štaba za vanredne situacije.

On je potvrdio da će, prema naredbi Republičkog štaba za vanredne situacije, u Prijedor danas stići i stručna ekipa iz Gradiške radi uklanjanja otpada iz poljoprivrednih apoteka.

Pavić je potvrdio da je u Sportskoj dvorani "Mladost" još smješteno 13 lica, da se paketi hrane i higijene dijele ugroženim licima, te da humanitarna pomoć neprestano stiže iz raznih krajeva.

"Solidarnost je u slučaju pomoći našim sugrađanima koje je pogodila poplava zaista imresivna. Osim najave humanitarne pomoći od higijene do osnovnih životnih namirnica imamo i najave donatora koji bi nam pomogli u sanaciji dva poplavom uništena školska objekta u Gomjenici i Tukovima", rekao je Pavić.

On je istakao i rad pojačanih ekipa koje snimaju štete, pa je umjesto pet danas osam ekipa koje su na terenu i vrše procjenu štete u poljoprivredi.

"U kompletnom slivu rijeke Sane, od Oštre Luke do Dragotinje, pregleda se stanje usjeva i poljoprivrednog zemljišta kako bi od ponedjeljka, 26.maja, mogli da daju instrukcije poljoprivrednicima kako da se ponašaju i šta da rade sa poplavljenim zemljištem i poljoprivrednim kulturama", rekao je Pavić.

Kako je najavljeno, sutra se u Prijedoru očekuje zaprašivanje komaraca, a do nedjelje, 25. maja, i završetak odvoženja kabastog otpada sa gradskih i prigradskih ulica.

Komentari / 0

Ostavite komentar