Новаку тежак жреб на РГ

Новак Ђоковић на старту Ролан Гароса играће са Жоаом Соусом из Португала, док му је потенцијални противник у другом колу Жереми Шарди.

Тенис 23.05.2014 | 15:48
Новаку тежак жреб на РГ

Потенцијални Новаков ривал у полуфиналу је Роџер Федерер, док су у другој половини жреба Рафаел Надал и Станислас Вавринка.

Новак би у четвртфиналу могао да се састане са Милошем Раонићем или Кеијем Нишкоријем, коло раније вероватно га чека Жо-Вилфед Цонга, док му је у трећој рунди ривал Марин Чилић.

Жоао Соуса, Новаков ривал на старту такмичења, има 25 година, тренутно је 42. на свету, а најбољи ударац му је форхенд. Прошле године у Куала Лумпуру освојио је до сада једини трофеј у каријери, а ове сезоне има скор 9-16, уз пет пораза у низу.

Душан Лајовић, други српски представник у главном жребу, у првој рунди ће се састати са Федериком Делбонисом. Леворуки Аргентинац тренутно је 45. на свету, има 23 године и шљака му је омиљена подлога. Ове сезоне освојио је турнир у Сао Паулу и играо је четвртфинале у Казабланки.

Пројектовани парови четвртфинала су Надал – Ферер, Вавринка – Мари, Бердих – Федерер и Ђоковић – Раонић.

Надал ће се у првој рунди састати са америчким ветераном Робијем Џинепријем, потом му следи дуел са младом надом Домиником Тимом, а до окршаја са Ферером Рафаелу ће још на путу вероватно стајати Поспишил и Николас Алмагро, који га је победио недавно у Барселони.

Федерер турнир почиње дуелом са Лукашом Лацко, затим га чека победник меча два квалификанта, први носилац на којег наилази требало би да буде Дмитри Турсунов, а пре четвртфиналног дуела са Бердихом или Баутиста-Ахутом Роџеру је у осмини финала Ернестс Гулбис пројектовани ривал.

Гледаћемо и неколико интересантних мечева у првој рунди, као што су Димитров – Карловић, Гаске – Томић, Цонга – Роже-Васелан, Матју - Тим, Хјуит - Берлок, Алмагро - Сок...

Коментари / 0

Оставите коментар