Novaku težak žreb na RG

Novak Đoković na startu Rolan Garosa igraće sa Žoaom Sousom iz Portugala, dok mu je potencijalni protivnik u drugom kolu Žeremi Šardi.

Tenis 23.05.2014 | 15:48
Novaku težak žreb na RG

Potencijalni Novakov rival u polufinalu je Rodžer Federer, dok su u drugoj polovini žreba Rafael Nadal i Stanislas Vavrinka.

Novak bi u četvrtfinalu mogao da se sastane sa Milošem Raonićem ili Keijem Niškorijem, kolo ranije verovatno ga čeka Žo-Vilfed Conga, dok mu je u trećoj rundi rival Marin Čilić.

Žoao Sousa, Novakov rival na startu takmičenja, ima 25 godina, trenutno je 42. na svetu, a najbolji udarac mu je forhend. Prošle godine u Kuala Lumpuru osvojio je do sada jedini trofej u karijeri, a ove sezone ima skor 9-16, uz pet poraza u nizu.

Dušan Lajović, drugi srpski predstavnik u glavnom žrebu, u prvoj rundi će se sastati sa Federikom Delbonisom. Levoruki Argentinac trenutno je 45. na svetu, ima 23 godine i šljaka mu je omiljena podloga. Ove sezone osvojio je turnir u Sao Paulu i igrao je četvrtfinale u Kazablanki.

Projektovani parovi četvrtfinala su Nadal – Ferer, Vavrinka – Mari, Berdih – Federer i Đoković – Raonić.

Nadal će se u prvoj rundi sastati sa američkim veteranom Robijem Džineprijem, potom mu sledi duel sa mladom nadom Dominikom Timom, a do okršaja sa Fererom Rafaelu će još na putu verovatno stajati Pospišil i Nikolas Almagro, koji ga je pobedio nedavno u Barseloni.

Federer turnir počinje duelom sa Lukašom Lacko, zatim ga čeka pobednik meča dva kvalifikanta, prvi nosilac na kojeg nailazi trebalo bi da bude Dmitri Tursunov, a pre četvrtfinalnog duela sa Berdihom ili Bautista-Ahutom Rodžeru je u osmini finala Ernests Gulbis projektovani rival.

Gledaćemo i nekoliko interesantnih mečeva u prvoj rundi, kao što su Dimitrov – Karlović, Gaske – Tomić, Conga – Rože-Vaselan, Matju - Tim, Hjuit - Berlok, Almagro - Sok...

Komentari / 0

Ostavite komentar