Хелена преузела Клермон

Хелена Кошта исписала је нове странице историје тиме што је постала прва жена тренер једног тима из прва два ранга у пет најјачих европских лига.

Фудбал 23.05.2014 | 15:20
Хелена преузела Клермон

36-годишња Португалка именована је за тренера француског друголигаша Клермона, а на представљању је истакла да се не плаши задатка који је пред њом.

„Не плашим се, да не сматрам да сам способна да радим овај посао, не бих била овде. Да не сматрам да ће ме играчи прихватити и да не верујем у свој рад, не бих била овде“, рекла је Кошта.

Пре Коште, претходна жена која је тренирала неки професионални тим била је Каролина Мораце, која је водила Витербезе у италијанској Серији Ц1 на два меча 1999. године.

Кошта је претходно тренирала млади тим Бенфике, као и женску репрезентацију Катара и истакла је да се нада да ће многи изводити закључке по резултатима њеног тима, а не по њеном полу.

„Знам да је ово велики корак. Знам јер сам и раније имала каријеру у мушком свету. Тако да знам да је ово битан дан, али сада је 2014. година. Разумем изненађење међу људима, али би ово требало да буде нешто нормално. Треба да ме гледате као нормалног тренера“, истакла је Португалка.

Прошле сезоне, Клермон је заузео 14. место на табели, али Кошта није желела да открије очекивања за наредну.

„Наши циљеви су за нас, не за друге. Између себе ћемо дефинисати наше циљеве, али сви желимо победе, то је јасно“, нагласила је Кошта.

Кошта, иначе, има А лиценцу УЕФА, а раније је радила и као скаут Селтика.

Коментари / 0

Оставите коментар