Тер Штеген представљен у Барси

Тер Штеген представљен медијима на Ноу Кампу, након што је потписао петогодишњи уговор са Каталонцима.

Фудбал 22.05.2014 | 20:29
Тер Штеген представљен у Барси

Досадашњи голман Борусије из Менхенгладбаха, Марк Андре Тер Штеген (22), прво је појачање вицешампиона Шпаније у летњем прелазном року.
Перспективни чувар мреже плаћен је 12 милиона евра и замениће Виктора Валдеса, који је још пре годину дана најавио одлазак по завршетку ове сезоне, а касније се и повредио.

"Две године смо радили на довођењу Тер Штегена и сада је он овде. Хвала Борусији, али и Марку, који је показао стрпљење када нам је ФИФА ставила вето на трансфере", рекао је спортски директор Андони Зубизарета.

Тер Штеген је рођен у Менхенгладбаху и био је члан Борусије од своје пете године.

"Када сам први пут чуо да је Барса заинтересована за мене, само сам се насмешио. То је клуб о коме сам одувек маштао и један од највећих клубова на свету. За мене је велика част што сам постао њен голман. Таква прилика се не пружа сваки дан".

Нови голман Каталонаца четири пута је бранио за "А" репрезентацију Немачке, али неће путовати у Бразил на Светско првенство. Предност су добили Нојер (Бајерн), Вајденфелер (Дортмунд) и Цилер (Хановер).

"Морам да поштујем одлуку селектора. Добра страна неодласка на Мундијал је то што ћу имати времена да се снађем у новом граду и максимално концентришем на обавезе у Барселони".

Тер Штеген је додао да ће се у петак први пут видети са новим тренером, Луисом Енрикеом, који је наследио Аргентинца Херарда Мартина, одмах пошто је завршена сезона у којој је освојен само домаћи Суперкуп.

"Гледао сам све утакмице. Тим није играо онако како може, али је био у конкуренцији за трофеје, недостајало му је и мало среће. Уживање је гледати Барсу како игра, чак и за људе који нису фанови таквог стила. Када тим функционише, тешко га је зауставити", рекао је млади немачки голман, који је као узора са почетка каријере навео Оливера Кана.

Коментари / 0

Оставите коментар