Ter Štegen predstavljen u Barsi

Ter Štegen predstavljen medijima na Nou Kampu, nakon što je potpisao petogodišnji ugovor sa Kataloncima.

Fudbal 22.05.2014 | 20:29
Ter Štegen predstavljen u Barsi

Dosadašnji golman Borusije iz Menhengladbaha, Mark Andre Ter Štegen (22), prvo je pojačanje vicešampiona Španije u letnjem prelaznom roku.
Perspektivni čuvar mreže plaćen je 12 miliona evra i zameniće Viktora Valdesa, koji je još pre godinu dana najavio odlazak po završetku ove sezone, a kasnije se i povredio.

"Dve godine smo radili na dovođenju Ter Štegena i sada je on ovde. Hvala Borusiji, ali i Marku, koji je pokazao strpljenje kada nam je FIFA stavila veto na transfere", rekao je sportski direktor Andoni Zubizareta.

Ter Štegen je rođen u Menhengladbahu i bio je član Borusije od svoje pete godine.

"Kada sam prvi put čuo da je Barsa zainteresovana za mene, samo sam se nasmešio. To je klub o kome sam oduvek maštao i jedan od najvećih klubova na svetu. Za mene je velika čast što sam postao njen golman. Takva prilika se ne pruža svaki dan".

Novi golman Katalonaca četiri puta je branio za "A" reprezentaciju Nemačke, ali neće putovati u Brazil na Svetsko prvenstvo. Prednost su dobili Nojer (Bajern), Vajdenfeler (Dortmund) i Ciler (Hanover).

"Moram da poštujem odluku selektora. Dobra strana neodlaska na Mundijal je to što ću imati vremena da se snađem u novom gradu i maksimalno koncentrišem na obaveze u Barseloni".

Ter Štegen je dodao da će se u petak prvi put videti sa novim trenerom, Luisom Enrikeom, koji je nasledio Argentinca Herarda Martina, odmah pošto je završena sezona u kojoj je osvojen samo domaći Superkup.

"Gledao sam sve utakmice. Tim nije igrao onako kako može, ali je bio u konkurenciji za trofeje, nedostajalo mu je i malo sreće. Uživanje je gledati Barsu kako igra, čak i za ljude koji nisu fanovi takvog stila. Kada tim funkcioniše, teško ga je zaustaviti", rekao je mladi nemački golman, koji je kao uzora sa početka karijere naveo Olivera Kana.

Komentari / 0

Ostavite komentar