"Змајеви" - " Млади змајеви" 5:0

Пријатељску утакмицу хуманитарног карактера у Градачцу на стадиону Бања Илиџа данас су одиграли бх. сениорски и У-21 репрезентативци. Изабрнаици Сафета Сушића славили су побједу резултатом 5:0.

Фудбал 22.05.2014 | 20:19
"Змајеви" - " Млади змајеви" 5:0

Био је то празник фудбала у граду Змаја од Босне. БХ играчи дочекани су спектакуларно у овом граду. Људи су макар на 90 минута могли уживати и побјећи од онога што се догађало посљедњих дана.

Ипак, на овом сусрету од продаје улазница осигурано је 82.360 КМ, а тај новац биће дониран жртвама поплава. Осим тога, Змајеви су имали неколико посјета угроженом становништву на путу од Сарајева до Градачца.

У дуелу Змајева и Змајића видјели смо доста добрих акција, потеза, чак пет погодака и сви присутни на стадиону могли су да уживају у данашњем поподневу. Сениори су запријетили у 10. минути преко Мисимовића, а у истом нападу, с друге (лијеве) стране запријетио је и Ибишевић, но Тирић је сјајно бранио.

Атрактивно је у 11. минути Спахић покушао након убачаја Пјанића из корнера, али остало је 0:0. Запријетила је млада репрезентација у 17. минути, али је Граховац из добре позиције тукао преко гола. Старији репрезентативци у 18. минути праве лијепу акцију. Пјанић је приземно убацио с десне стране, Мисимовић пуцао преко гола са свега три метра удаљености.

Имао је Пјанић у наредних десетак минута два (неуспјешна) покушаја, а у 29. минути Салиховићев убачај не користи најбоље Џеко. Изабраници Сафета Сушића повели су у 32. минути. Ибишевић је приземно центрирао с десне стране, Тирић је мало закаснио, а Салиховићу није било тешко да пошаље лопту с метра у празну мрежу.

Џеко у 37. минути након убачаја Мисимовића главом шутира, Тирић поново брани. У завршници првог дијела Змајеви су постигли други гол. Комбиновали су Мисимовић и Ибишевић, овај први на крају несебично асистирао, нападач Штутгарта затресао мрежу изабраника Владе Јагодића.

На 3:0 повисио је Вишћа након фантастичне акције Хајровића. Обојица су на полувремену ушли у игру. У 56. минути пројектил Хајровића зауставља Тирић. Неколико минута касније Вршајевић убацује с десне стране, Вишћа пуца равно у Тирића. Лулић у 63. излази сам пред Тирића, пласира лопту у страну, но она иде поред гола. На 4:0 повисио је Ибишевић из другог покушаја у 67. минути. Хајровић је још једном лијепо асистирао. Коначних 5:0 поставио је Вишћа сјајним голом у 87. минути.

Иако су Змајеви високо славили, о резултату нико није размишљао. Најважније да није било повреда, те да је прикупљена велика сума новца који ће се донирати за жртве у недавним поплавама.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

добој

23.05.2014 09:03

Акобогда други круг

ОДГОВОРИТЕ