"Zmajevi" - " Mladi zmajevi" 5:0

Prijateljsku utakmicu humanitarnog karaktera u Gradačcu na stadionu Banja Ilidža danas su odigrali bh. seniorski i U-21 reprezentativci. Izabrnaici Safeta Sušića slavili su pobjedu rezultatom 5:0.

Fudbal 22.05.2014 | 20:19
"Zmajevi" - " Mladi zmajevi" 5:0

Bio je to praznik fudbala u gradu Zmaja od Bosne. BH igrači dočekani su spektakularno u ovom gradu. Ljudi su makar na 90 minuta mogli uživati i pobjeći od onoga što se događalo posljednjih dana.

Ipak, na ovom susretu od prodaje ulaznica osigurano je 82.360 KM, a taj novac biće doniran žrtvama poplava. Osim toga, Zmajevi su imali nekoliko posjeta ugroženom stanovništvu na putu od Sarajeva do Gradačca.

U duelu Zmajeva i Zmajića vidjeli smo dosta dobrih akcija, poteza, čak pet pogodaka i svi prisutni na stadionu mogli su da uživaju u današnjem popodnevu. Seniori su zaprijetili u 10. minuti preko Misimovića, a u istom napadu, s druge (lijeve) strane zaprijetio je i Ibišević, no Tirić je sjajno branio.

Atraktivno je u 11. minuti Spahić pokušao nakon ubačaja Pjanića iz kornera, ali ostalo je 0:0. Zaprijetila je mlada reprezentacija u 17. minuti, ali je Grahovac iz dobre pozicije tukao preko gola. Stariji reprezentativci u 18. minuti prave lijepu akciju. Pjanić je prizemno ubacio s desne strane, Misimović pucao preko gola sa svega tri metra udaljenosti.

Imao je Pjanić u narednih desetak minuta dva (neuspješna) pokušaja, a u 29. minuti Salihovićev ubačaj ne koristi najbolje Džeko. Izabranici Safeta Sušića poveli su u 32. minuti. Ibišević je prizemno centrirao s desne strane, Tirić je malo zakasnio, a Salihoviću nije bilo teško da pošalje loptu s metra u praznu mrežu.

Džeko u 37. minuti nakon ubačaja Misimovića glavom šutira, Tirić ponovo brani. U završnici prvog dijela Zmajevi su postigli drugi gol. Kombinovali su Misimović i Ibišević, ovaj prvi na kraju nesebično asistirao, napadač Štutgarta zatresao mrežu izabranika Vlade Jagodića.

Na 3:0 povisio je Višća nakon fantastične akcije Hajrovića. Obojica su na poluvremenu ušli u igru. U 56. minuti projektil Hajrovića zaustavlja Tirić. Nekoliko minuta kasnije Vršajević ubacuje s desne strane, Višća puca ravno u Tirića. Lulić u 63. izlazi sam pred Tirića, plasira loptu u stranu, no ona ide pored gola. Na 4:0 povisio je Ibišević iz drugog pokušaja u 67. minuti. Hajrović je još jednom lijepo asistirao. Konačnih 5:0 postavio je Višća sjajnim golom u 87. minuti.

Iako su Zmajevi visoko slavili, o rezultatu niko nije razmišljao. Najvažnije da nije bilo povreda, te da je prikupljena velika suma novca koji će se donirati za žrtve u nedavnim poplavama.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

doboj

23.05.2014 09:03

Akobogda drugi krug

ODGOVORITE