Велики притисак поплавних вода

Начелник општине Шамац Саво Минић изјавио је да се предузимају мјере испумпавања воде из центра града, али да велики притисак подземних вода и повратна вода из баре Тишина изискују предузимање још неких корака.

Република Српска 22.05.2014 | 17:27
Велики притисак поплавних вода

Минић је, након сједнице Општинског штаба за ванредну ситуацију, рекао да од јуче раде пумпе за извлачење воде и да ће за око сат бити обезбијеђене нове пумпе.

Он је нагласио да се достава хране, воде и хигијенског материјала угроженим становништву врши у континуитету, истакавши да је свјестан да то не може да задовољи основне животне потребе, па је апеловао да се грађани стрпе док се не уђе камионима и возилима у град.

Минић је навео да је више од 10.000 људи измјештено из својих домова о којима треба водити бригу.

Он каже да се ради на обнови урушене инфраструктуре, која је у овом моменту неопходна, те да је јутрос мобилисано људство и механизација, а формирано је и пет складишта за хуманитарну помоћ и сточну храну која ће бити испоручена пољопривредницима.

Минић је навео да у приградским мјесним заједницама на терену раде три екипе Хигијенско-епидемиолошке службе ради спречавања епидемије, те додао да је општина добила и цистерне са шмрковима које ће у јужном дијелу града почети чишћење.

Он каже да је за сутра најављен долазак 50 волонтера студената из Бањалуке, који ће почети чишћење Основне школе у Шамцу, а прекосутра очекује још 200 волонетера.

"Желимо да очистимо град и подигнемо главу и да покажемо свима да смо спремни да наставимо даље", рекао је Минић и захвалио свима у БиХ и шире који шаљу помоћ у Шамац.

Коментари / 0

Оставите коментар