Veliki pritisak poplavnih voda

Načelnik opštine Šamac Savo Minić izjavio je da se preduzimaju mjere ispumpavanja vode iz centra grada, ali da veliki pritisak podzemnih voda i povratna voda iz bare Tišina iziskuju preduzimanje još nekih koraka.

Republika Srpska 22.05.2014 | 17:27
Veliki pritisak poplavnih voda

Minić je, nakon sjednice Opštinskog štaba za vanrednu situaciju, rekao da od juče rade pumpe za izvlačenje vode i da će za oko sat biti obezbijeđene nove pumpe.

On je naglasio da se dostava hrane, vode i higijenskog materijala ugroženim stanovništvu vrši u kontinuitetu, istakavši da je svjestan da to ne može da zadovolji osnovne životne potrebe, pa je apelovao da se građani strpe dok se ne uđe kamionima i vozilima u grad.

Minić je naveo da je više od 10.000 ljudi izmješteno iz svojih domova o kojima treba voditi brigu.

On kaže da se radi na obnovi urušene infrastrukture, koja je u ovom momentu neophodna, te da je jutros mobilisano ljudstvo i mehanizacija, a formirano je i pet skladišta za humanitarnu pomoć i stočnu hranu koja će biti isporučena poljoprivrednicima.

Minić je naveo da u prigradskim mjesnim zajednicama na terenu rade tri ekipe Higijensko-epidemiološke službe radi sprečavanja epidemije, te dodao da je opština dobila i cisterne sa šmrkovima koje će u južnom dijelu grada početi čišćenje.

On kaže da je za sutra najavljen dolazak 50 volontera studenata iz Banjaluke, koji će početi čišćenje Osnovne škole u Šamcu, a prekosutra očekuje još 200 volonetera.

"Želimo da očistimo grad i podignemo glavu i da pokažemo svima da smo spremni da nastavimo dalje", rekao je Minić i zahvalio svima u BiH i šire koji šalju pomoć u Šamac.

Komentari / 0

Ostavite komentar