Вучић: Штета око милијарду евра

Премијер Србије Александар Вучић позвао је Европу и свијет да помогну Србији да превазиђе највећу катастрофу од поплава икада, наводећи да би штета могла износити око милијарду евра.

Србија 22.05.2014 | 15:24
Вучић: Штета око милијарду евра

Ријеч је о највећој катастрофи која је Србију погодила икада.Нажалост, изгубљено је и много живота, 27 жртава, али страхује се да тај број није коначан, рекао је Вучић, који је изразио наду да ће до краја седмице моћи да саопшти коначан број жртава.

Наводећи да се сада процјењује штета, Вучић је у изјави за британски "Скај њуз" најавио да ће разговарати са партнерима из ЕУ и са свима који могу да помогну.

"Искористићу ову прилику да позовем све људе из Европе и свијета да нам се нађу у овој несрећи на начин на који могу. Мораћемо да нађемо и сопственог новца за поправке и обнове, али молим све људе у свијету да нам помогну на било који начин -лијековима и хуманитарном помоћи", истакао је Вучић.

Он је додао да ће и Србија организовати акције, добротворне скупове и донације, истакавши да су се британски политичари, као Кетрин Ештон и Мајкл Девенпорт, увијек до сада одазивали таквим позивима, пренијели су београдски медији.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

огњен алагић

22.05.2014 17:08

Вуча мајсторе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Легенда

22.05.2014 18:41

Вучић ће успијети пошто изгледа да зна ко га је бирао и зашто је ту.А у РС тешко нама са овим Лоповима краду нам и Хуманитарну Помоћ куд ћеш даље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

југословенка

22.05.2014 19:28

Да си нам зив и здрав сто година. Мајка то једанпут радја. Напред са својим народом све цес успети јер цео свет је уз Србију. Зивео Вуциц и Србија.

ОДГОВОРИТЕ