Vučić: Šteta oko milijardu evra

Premijer Srbije Aleksandar Vučić pozvao je Evropu i svijet da pomognu Srbiji da prevaziđe najveću katastrofu od poplava ikada, navodeći da bi šteta mogla iznositi oko milijardu evra.

Srbija 22.05.2014 | 15:24
Vučić: Šteta oko milijardu evra

Riječ je o najvećoj katastrofi koja je Srbiju pogodila ikada.Nažalost, izgubljeno je i mnogo života, 27 žrtava, ali strahuje se da taj broj nije konačan, rekao je Vučić, koji je izrazio nadu da će do kraja sedmice moći da saopšti konačan broj žrtava.

Navodeći da se sada procjenjuje šteta, Vučić je u izjavi za britanski "Skaj njuz" najavio da će razgovarati sa partnerima iz EU i sa svima koji mogu da pomognu.

"Iskoristiću ovu priliku da pozovem sve ljude iz Evrope i svijeta da nam se nađu u ovoj nesreći na način na koji mogu. Moraćemo da nađemo i sopstvenog novca za popravke i obnove, ali molim sve ljude u svijetu da nam pomognu na bilo koji način -lijekovima i humanitarnom pomoći", istakao je Vučić.

On je dodao da će i Srbija organizovati akcije, dobrotvorne skupove i donacije, istakavši da su se britanski političari, kao Ketrin Ešton i Majkl Devenport, uvijek do sada odazivali takvim pozivima, prenijeli su beogradski mediji.

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

ognjen alagić

22.05.2014 17:08

Vuča majstore

ODGOVORITE
Name

Legenda

22.05.2014 18:41

Vučić će uspijeti pošto izgleda da zna ko ga je birao i zašto je tu.A u RS teško nama sa ovim Lopovima kradu nam i Humanitarnu Pomoć kud ćeš dalje.

ODGOVORITE
Name

jugoslovenka

22.05.2014 19:28

Da si nam ziv i zdrav sto godina. Majka to jedanput radja. Napred sa svojim narodom sve ces uspeti jer ceo svet je uz Srbiju. Ziveo Vucic i Srbija.

ODGOVORITE