Отворен гранични прелаз Павловића мост

Гранични прелаз Павловића мост отворен је за све категорије возила, саобраћај се одвија и на путу од Модриче до Шамца, а због срушеног моста обустављен је на магистралном путу Лончари-Брчко, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.

Република Српска 22.05.2014 | 15:48
Отворен гранични прелаз Павловића мост

Гранични прелаз Павловића Мост отворен је синоћ од 22.00 часа. Због поплава и даље су за саобраћај затворени гранични прелази Орашје, Шамац, Брчко и Рача.

Возила која долазе из правца Модриче полиција на улазу у Шамац преусмјерава даље према Обудовцу и Лончарима.

Због срушеног моста на магистралном путу Лончари-Брчко возила се преусмјеравају преко Аризоне и Церика, малезијским путем према Брчком.

Магистрални путеви од Добоја према Тузли, Дервенти и Теслићу, као и регионални пут према Станарима, отворени су за сва возила.

За путничка возила од јуче је пуштена у саобраћај дионица магистралног пута Бањалука/СрпскеТоплице/-Крупа на Врбасу. Од Крупе даље према Бочцу и даље је непроходно.

И даље је непроходан магистрални пут Бијељина-Рача, те регионални путни правци Кнежево-Котор Варош због изливања воде на коловоз у мјесту Живинице, затим Котор-Варош - Шипраге, Лопаре-Сребреник због одрона у мјесту Пипери.

Због клизишта нису проходни регионални путеви Братунац-Дрињача и Братунац-Скелани, а због одрона путни правац Шековићи-Каштељ. Регионални пут Будимлић Јапра - Подвидача непроходан је због више клизишта на путу.

На магистралном путу Зворник-Бијељина, у мјесту Доњи Шепак-Дебела Међа, због активираног клизишта, саобраћа се успорено, једном коловозном траком.

Саобраћај се одвија успорено у мјесту Подроманија, на дионици магистралног пута гдје је раскрсница од Сарајева према Власеници и Рогатици. На том мјесту вода се излила на коловоз у дужини од 150 метара.

Из АМС возачима савјетују да возе максимално опрезно и вожњу прилагоде стању и условима на путу, а посебно на поплављеним подручјима. На подручју Зворника повећана је опасност од одрона и клизишта земље, па се возачима савјетује додатни опрез.

На граничним прелазима који су отворени, посебно према Хрватској, појачан је саобраћај теретних возила, док су у путничком саобраћају задржавања краткотрајна.

Из БиХАМК-а наводе да је до даљег обустављен саобраћај на дионици магистралног пута Маглај-Добој, у мјесту Косова. Због преоптерећености регионалног пута преко Шеварлија, теретна возила до 10 тона и четири метра висине пропуштају се по посебном режиму /из једног па онда из другог правца/. Путничка возила овом обилазницом саобраћају без ограничења.

Обустава саобраћаја и даље је на снази на магистралним путевима Јајце-Крупа на Врбасу и Кључ-Сански Мост. Возила до три и по тоне обилазе регионалним путем, а остала теретна возила иду преко Бихаћа, Босанске Крупе и Лушци Паланке.

На дионици магистралног пута Лончари-Орашје полиција пропушта само возила која превозе помоћ и спасилачке службе. За остале је пут према Орашју затворен.

На дионицама магистралног пута Оџак-Босански Брод и регионалног пута Зеница-Витез, у Чајдрашу, саобраћају само путничка возила и то отежано.

За теретна возила обустављен је саобраћај на дионици магистралног пута Симин Хан-Калесија, у мјесту Чакловићи, док путничка возила саобраћају наизмјенично, једном траком. Наизмјенично, једном траком, саобраћа се и на магистралном путу Кладањ-Власеница.

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

дејсон

22.05.2014 07:03

Да ли и даље наплацају прелаз преко моста?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ја

22.05.2014 11:21

Наплацују него ста. Гдје је сада господин Павловиц, да ли је он помогао Семберију ста?

ОДГОВОРИТЕ
Name

србин

22.05.2014 12:06

Сто га ова поплава не однесе, па онда нека наплацује колико хоце.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Одговор за Ја

22.05.2014 15:26

Прво написи ста си ти дао за Семберију па онда питај за Павловица. Ста је он дао за Републику Српску знају многи поготово млади.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Павловић

22.05.2014 21:13

120 дин или 2,40 КМ у папиру

ОДГОВОРИТЕ