Otvoren granični prelaz Pavlovića most

Granični prelaz Pavlovića most otvoren je za sve kategorije vozila, saobraćaj se odvija i na putu od Modriče do Šamca, a zbog srušenog mosta obustavljen je na magistralnom putu Lončari-Brčko, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Republika Srpska 22.05.2014 | 15:48
Otvoren granični prelaz Pavlovića most

Granični prelaz Pavlovića Most otvoren je sinoć od 22.00 časa. Zbog poplava i dalje su za saobraćaj zatvoreni granični prelazi Orašje, Šamac, Brčko i Rača.

Vozila koja dolaze iz pravca Modriče policija na ulazu u Šamac preusmjerava dalje prema Obudovcu i Lončarima.

Zbog srušenog mosta na magistralnom putu Lončari-Brčko vozila se preusmjeravaju preko Arizone i Cerika, malezijskim putem prema Brčkom.

Magistralni putevi od Doboja prema Tuzli, Derventi i Tesliću, kao i regionalni put prema Stanarima, otvoreni su za sva vozila.

Za putnička vozila od juče je puštena u saobraćaj dionica magistralnog puta Banjaluka/SrpskeToplice/-Krupa na Vrbasu. Od Krupe dalje prema Bočcu i dalje je neprohodno.

I dalje je neprohodan magistralni put Bijeljina-Rača, te regionalni putni pravci Kneževo-Kotor Varoš zbog izlivanja vode na kolovoz u mjestu Živinice, zatim Kotor-Varoš - Šiprage, Lopare-Srebrenik zbog odrona u mjestu Piperi.

Zbog klizišta nisu prohodni regionalni putevi Bratunac-Drinjača i Bratunac-Skelani, a zbog odrona putni pravac Šekovići-Kaštelj. Regionalni put Budimlić Japra - Podvidača neprohodan je zbog više klizišta na putu.

Na magistralnom putu Zvornik-Bijeljina, u mjestu Donji Šepak-Debela Međa, zbog aktiviranog klizišta, saobraća se usporeno, jednom kolovoznom trakom.

Saobraćaj se odvija usporeno u mjestu Podromanija, na dionici magistralnog puta gdje je raskrsnica od Sarajeva prema Vlasenici i Rogatici. Na tom mjestu voda se izlila na kolovoz u dužini od 150 metara.

Iz AMS vozačima savjetuju da voze maksimalno oprezno i vožnju prilagode stanju i uslovima na putu, a posebno na poplavljenim područjima. Na području Zvornika povećana je opasnost od odrona i klizišta zemlje, pa se vozačima savjetuje dodatni oprez.

Na graničnim prelazima koji su otvoreni, posebno prema Hrvatskoj, pojačan je saobraćaj teretnih vozila, dok su u putničkom saobraćaju zadržavanja kratkotrajna.

Iz BiHAMK-a navode da je do daljeg obustavljen saobraćaj na dionici magistralnog puta Maglaj-Doboj, u mjestu Kosova. Zbog preopterećenosti regionalnog puta preko Ševarlija, teretna vozila do 10 tona i četiri metra visine propuštaju se po posebnom režimu /iz jednog pa onda iz drugog pravca/. Putnička vozila ovom obilaznicom saobraćaju bez ograničenja.

Obustava saobraćaja i dalje je na snazi na magistralnim putevima Jajce-Krupa na Vrbasu i Ključ-Sanski Most. Vozila do tri i po tone obilaze regionalnim putem, a ostala teretna vozila idu preko Bihaća, Bosanske Krupe i Lušci Palanke.

Na dionici magistralnog puta Lončari-Orašje policija propušta samo vozila koja prevoze pomoć i spasilačke službe. Za ostale je put prema Orašju zatvoren.

Na dionicama magistralnog puta Odžak-Bosanski Brod i regionalnog puta Zenica-Vitez, u Čajdrašu, saobraćaju samo putnička vozila i to otežano.

Za teretna vozila obustavljen je saobraćaj na dionici magistralnog puta Simin Han-Kalesija, u mjestu Čaklovići, dok putnička vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom. Naizmjenično, jednom trakom, saobraća se i na magistralnom putu Kladanj-Vlasenica.

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

dejson

22.05.2014 07:03

Da li i dalje naplacaju prelaz preko mosta?

ODGOVORITE
Name

ja

22.05.2014 11:21

Naplacuju nego sta. Gdje je sada gospodin Pavlovic, da li je on pomogao Semberiju sta?

ODGOVORITE
Name

srbin

22.05.2014 12:06

Sto ga ova poplava ne odnese, pa onda neka naplacuje koliko hoce.

ODGOVORITE
Name

Odgovor za Ja

22.05.2014 15:26

Prvo napisi sta si ti dao za Semberiju pa onda pitaj za Pavlovica. Sta je on dao za Republiku Srpsku znaju mnogi pogotovo mladi.

ODGOVORITE
Name

Pavlović

22.05.2014 21:13

120 din ili 2,40 KM u papiru

ODGOVORITE