Почела дезинфекција

На подручју града Бијељина почела је дезинфекција објеката који су били поплављени, а обављају је екипе бијељинског Дома здравља Бијељина и регионалних завода из Требиња, Источног Сарајева, Зворника и Фоче.

Република Српска 21.05.2014 | 20:05
Почела дезинфекција

Вршилац дужности директора Института за јавно здравство Републике Српске Слободан Станић, који је данас боравио у Јањи, каже да је потребно дјеловати брзо и ефикасно због доста високих температура, саопштено је из Дома здравља Бијељина.

"Захваљујући снази Дома здравља Бијељина сигуран сам да ће овај посао бити извршен коректно", рекао је Станић и додао да су ове екипе и након поплава 2010. године посао дезинфекције одрадиле доста коректно.

Он је навео да је неопходно да становништво најприје из својих објеката уклони све отпатке и и муљ и да водом и детерџентом опере површине да би екипе могле да изврше дезинфекцију.

Директор Дома здравља Бијељина Златко Максимовић рекао је да се епидемиполошка ситуација усложњава, али да ће сви дати све од себе да не дође до епидемије.

"На програму је прво дезинфекција објеката у Јањи, а затим ће на ред доћи и остале мјесне заједнице како се воде буде повлачила", рекао је Максимовић.

Он је апеловао на становништво да адекватно припреми објекте за дезинфекцију, по упуству које је припремио Дом здравља Бијељина заједно са Институтом за јавно здравство Спрске.

"Такође, моле се представници мјесних заједница и Цивилне заштите да обезбиједе довољан број људства", рекао је Максимовић.

Коментари / 0

Оставите коментар