Počela dezinfekcija

Na području grada Bijeljina počela je dezinfekcija objekata koji su bili poplavljeni, a obavljaju je ekipe bijeljinskog Doma zdravlja Bijeljina i regionalnih zavoda iz Trebinja, Istočnog Sarajeva, Zvornika i Foče.

Republika Srpska 21.05.2014 | 20:05
Počela dezinfekcija

Vršilac dužnosti direktora Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske Slobodan Stanić, koji je danas boravio u Janji, kaže da je potrebno djelovati brzo i efikasno zbog dosta visokih temperatura, saopšteno je iz Doma zdravlja Bijeljina.

"Zahvaljujući snazi Doma zdravlja Bijeljina siguran sam da će ovaj posao biti izvršen korektno", rekao je Stanić i dodao da su ove ekipe i nakon poplava 2010. godine posao dezinfekcije odradile dosta korektno.

On je naveo da je neophodno da stanovništvo najprije iz svojih objekata ukloni sve otpatke i i mulj i da vodom i deterdžentom opere površine da bi ekipe mogle da izvrše dezinfekciju.

Direktor Doma zdravlja Bijeljina Zlatko Maksimović rekao je da se epidemipološka situacija usložnjava, ali da će svi dati sve od sebe da ne dođe do epidemije.

"Na programu je prvo dezinfekcija objekata u Janji, a zatim će na red doći i ostale mjesne zajednice kako se vode bude povlačila", rekao je Maksimović.

On je apelovao na stanovništvo da adekvatno pripremi objekte za dezinfekciju, po upustvu koje je pripremio Dom zdravlja Bijeljina zajedno sa Institutom za javno zdravstvo Sprske.

"Takođe, mole se predstavnici mjesnih zajednica i Civilne zaštite da obezbijede dovoljan broj ljudstva", rekao je Maksimović.

Komentari / 0

Ostavite komentar