ЕУ треба да буде прва у пружању помоћи

Члан Предсједништва БиХ из Републике Српске Небојша Радмановић на данашњем састанку са амбасадором Њемачке у БиХ Улрике Маријом Кноц истакао је да ЕУ треба да буде прва у пружању помоћи БиХ.

Босна и Херцеговина 21.05.2014 | 13:26
ЕУ треба да буде прва у пружању помоћи

Радмановић је рекао да је БиХ од изузетне важности помоћ која је стигла од пријатељских земаља, те захвалио на брзом реаговању Њемачке.

Он је информисао Кноцову о актуелној ситуацији у БиХ коју су проузроковале поплаве и клизишта, као и о несагледивим штетама по становништво и земљу, саопштено је из Предсједништва БиХ.

Кноцова је Радмановића обавијестила о хитној реакцији Њемачке и конкретној помоћи у виду слања стручног особља и опреме, као и о даљим активностима и ангажману званичног Берлина у помоћи БиХ.

На састанку је оцијењено да ће предстојећа посјета БиХ министра спољних послова Њемачке Франка Валтера Штајнмајера, најављена за идућу седмицу, допринијети развоју добрих билатералних веза између БиХ и Њемачке у свим областима од заједничког интереса.

Саговорници су размијенили мишљења и о осталим значајним темама, а сагласили су се да је проширење ЕУ један од кључних приоритета Европе.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Раб Бозији

21.05.2014 11:29

Сви су нас заборавили! То је реалност! Ко це овој власти послати помоц,,,колико су само санси прокоцкали!

ОДГОВОРИТЕ