EU treba da bude prva u pružanju pomoći

Član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Nebojša Radmanović na današnjem sastanku sa ambasadorom NJemačke u BiH Ulrike Marijom Knoc istakao je da EU treba da bude prva u pružanju pomoći BiH.

Bosna i Hercegovina 21.05.2014 | 13:26
EU treba da bude prva u pružanju pomoći

Radmanović je rekao da je BiH od izuzetne važnosti pomoć koja je stigla od prijateljskih zemalja, te zahvalio na brzom reagovanju NJemačke.

On je informisao Knocovu o aktuelnoj situaciji u BiH koju su prouzrokovale poplave i klizišta, kao i o nesagledivim štetama po stanovništvo i zemlju, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

Knocova je Radmanovića obavijestila o hitnoj reakciji NJemačke i konkretnoj pomoći u vidu slanja stručnog osoblja i opreme, kao i o daljim aktivnostima i angažmanu zvaničnog Berlina u pomoći BiH.

Na sastanku je ocijenjeno da će predstojeća posjeta BiH ministra spoljnih poslova NJemačke Franka Valtera Štajnmajera, najavljena za iduću sedmicu, doprinijeti razvoju dobrih bilateralnih veza između BiH i NJemačke u svim oblastima od zajedničkog interesa.

Sagovornici su razmijenili mišljenja i o ostalim značajnim temama, a saglasili su se da je proširenje EU jedan od ključnih prioriteta Evrope.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Rab Boziji

21.05.2014 13:29

Svi su nas zaboravili! To je realnost! Ko ce ovoj vlasti poslati pomoc,,,koliko su samo sansi prokockali!

ODGOVORITE