Власт Српске починила злочин над својим народом

Ноторно је да потоп нико и ништа није могло спријечити.

Република Српска 20.05.2014 | 18:08
Власт Српске починила злочин над својим народом

Ноторно је да власти Републике Српске нису ништа учиниле да ублаже последице катаклизме; да бар у минималној мјери отупе оштрицу и размјере разарања.

 

Ноторно је да су власти Републике Српске својим недјеловањем, неспособношћу, некомпетентношћу, дрскошћу, ароганцијом и невиђеним безобразлуком, допринијеле да се стотине хиљада људи нађе у животној опасности, препуштени на милост и немилост епској стихији.

 

Ноторно је да су власти Републике Српске отуђена група грађана изузетно опасних намјера, који не презају да и у најтежим и катаклизмичним условима, искориштавају несрећу и трагедију и покушавају унијети раздор и непријатељство међу грађане.

 

Ноторно је да су се грађани, заједно са локалним властима, самоорганизовали, спасили што се спасити дало и нису дозволили саможивој, егоистичној, поквареној, корумпираној булументи да располажу њиховим животима.

 

Ноторно је да нико није гледао како се ко зове и које је вјере, већ је помагао колико је могао.

 

Ноторно је да је највећи број оних који нису страдали правовремено притекао у помоћ потопљеним, што је спријечило енормне људске жртве, иако су и ове досадашње огромне.

 

Ноторно је да никакав систем у Републици Српској не постоји, да су уништене институције, које су се показале потпуно трулим и неупотребљивим, да нема алата за самоодбрану, да не постоје никакви планови за амбијент природне и било које друге катастрофе, да индивидуе које управљају овим ентитетом немају ни зере савјести, морала, људскости, већ је ријеч о отуђеној групи која постоји због себе и тајкуна, што су по њиховом налогу опљачкали ову земљу.

 

Ноторно је да не постоје финансијске резерве за ванредне ситуације, да не постоје робне резерве, да не постоји ама баш ништа што би пострадалима помогло.

Ноторно је да је подобност, која у себи подразумијева полтронство и неспособност, довела до оваквог стања.

 

Ноторно је да је бјесомучна пљачка, која ин цонтинуо траје девет година основни узрок нереакције и злочиначког понашања власти.

 

Ноторно је да у Републици Српској постоје двије касте - владајућа, која нема никаквог додира са оном другом, вишеструко многобројнијом, под којом се води становништво.

 

Ноторно је да су власти Републике Српске направиле злочин против сопственог народа одбијајући да прогласе ванредно стање, иако су, како сада тврде, знали да се катастрофа припрема три дана прије њеног доласка.

 

Ноторно је да су власти Републике Српске одбиле да прогласе ванредно стање, како не би преузели одговорност за спасавање грађана, градова и свих добара.

 

Ноторно је да актуелним нападима на локалне органе власти и покушајем преузимања команде над пострадалима, Режим покушава да сакрије своје прљаве и криминалне поступке, проистекле из непроглашења ванредног стања на вријеме.

 

Ноторно је да је Милорад Додик најодговорнији за овакво стање, јер он држи сву власт у овом ентитету.

 

Ноторно је да он, тешком злоупотребом несреће и Јавног сервиса, покушава да спријечи политичку штету која му је нанесена криминалним понашањем државног апарата који је успоставио.     

 

Ноторно је да неко ко се сматра предсједником не треба да се вози чамцем, већ мора да покуша успоставити систем.

 

Ноторно је да Додик није способан за то, али јесте за сијање мржње, нападе, вријеђање…, од чега није презао ни усред потопа.

 

Ноторно је да је Милорад Додик најобичнија кукавица, јер је као кукавичије јаје на чело Кризног штаба поставио неспособну Жељку Цвијановић, а није лично преузео ту позицију.

 

Ноторно је да ће је, без милости, потопити, како би себе покушао спасти.

Ноторно је да је Жељка Цвијановић најодвратнија особа коју смо имали прилике слушати и гледати током катастрофе: дрскост, ароганција, безобразлук, бахатост ове полуинтелигентне индивидуе увреда је за сваког ко живи у овој земљи; то је слика јада и биједе Режима, његове трулежи, смрада и болести.

 

Ноторно је да је та неспособна и некомпетентна индивидуа само дио плејаде истих таквих, међу којима је и Игор Радојичић, који нас је у прескупом свијетлоплавом џемперчићу обавјештавао о метеоролошким приликама. Исти тај данас тврди да су се власти БиХ, чије су оружане снаге и хеликоптери интензивно спасавали људе и спасили их на стотине, “понашале као да су поплаве у Монголији”, а он се понашао као да су поплаве на Марсу.

 

Ноторно је да те сподобе, уз пратећи хор клонова, представљају најгори и најцрњи дио овог друштва - они су за три дана потопа у Бијељну послали сто килограма хране. И представили то као изузетан напор. Зар треба даље!

 

Ноторно је да та иста неспосбна непријатељска булумента сада покушава остварити надзор над хуманитарном помоћи, како би поново на народној солидарности и народној муци покушали убрати неке политичке поене.

 

Ноторно је да ће наставити са изазивањем мржње, нападима на пострадале, пљувањем, увредама, осионошћу, безобразлуком, бахатошћу, јер другачије и не знају. Обучени у плаве џемперчиће и бијеле гумене чизмице, како би показали колико су чисти и фини, за разлику од остатка народа.

 

Ноторно је да је страшна вода однијела и њих, и то заувијек.

СлободанВасковицБлог

Коментари / 99

Оставите коментар
Name

браво

20.05.2014 16:13

Свака цаст на цланку! Подписујем сваку ријец! Добро је ово рекао за Игора у свјетлоплавом дземперицу :)

ОДГОВОРИТЕ
Name

сос

20.05.2014 16:13

Залосно је ста се десава у Добоју,влада је збунила становниство са њиховим кризним стабом. Не зна се ко ста ради. Повјереник као Алиса у земљи цуда а народ испаста. Помозите Добоју, и спасите их СНСД-ове кампање у том граду, није ни вријеме ни мјесто за то.

ОДГОВОРИТЕ
Name

кондор

20.05.2014 16:13

ОВА ВЛАСТ ЈЕ ВИСЕ ЗЛА НАПРАВИЛА ОД ПОПЛАВА И РАТНИХ ДЕСАВАЊА ЗАЈЕДНО.АКО ИХ НЕ СКИНЕМО СТО ПРИЈЕ И ОВУ ПОМОЦ ЦЕ ПОКРАСТИ И ИСКОРИСТИТИ ДА ДОБИЈУ ИЗБОРЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Алан Форд

20.05.2014 16:14

Васковицу,свака ти је златна!

ОДГОВОРИТЕ
Name

васковиц је лазов

20.05.2014 16:16

Слободане ста си ти лицно радио ових дана да некоме помогнес. Осим сто покусавс бити велики новинар. Ноторно је да си ти јаднији и од твог сефа Цавица који као да је у земљу пропао ових дана.

ОДГОВОРИТЕ
Name

несо

20.05.2014 16:18

Теско народу док се ви препуцавате и блатите једни друге.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јузно Воце

20.05.2014 16:29

Банана Мен и Бананка воде БАНАНА ДРЗАВУ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ђорђе бања лука

20.05.2014 16:29

Свака част господину Васковићу на тексту, ако није у Добоју ништа штимало па су смијенили надлежне, па шта чека у Бањалуци није ни овдје ништа сјајно и бајно одњело мостове путеве па се нико не смијењује, да се народ није сам организовао било би и веће штете...

ОДГОВОРИТЕ
Name

кондор

20.05.2014 16:32

НИС СРБИЈИ ДОНИРАО 900 000 ЛИТАРА НАФТНИХ ДЕРИВАТА А ДОДИН НЕСТРО ЈОС СЕ НИЈЕ ОГЛАСИО .

ОДГОВОРИТЕ
Name

снезана

20.05.2014 16:35

Свака цаст аутору теxта. Свака му је златна и тацна. Циљ је да дрзава не функционисе, зато је свим могуцим средствима коце и негирају, а то да би тврдили како народи не могу заједно да зиве. Није им то у интересу. Док је раздора и мрзње бице и њихове власти. Народи и разне културе и обицаји су од памтивјека заједно зивјели и писали историју и зивјеце и даље. Мора побиједити добро. Ова катастрофа нам је свима опомена.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миле Брука

20.05.2014 16:38

Нека га је неко напокон пољувао како треба, цујте Срби, слозимо се једном за несто сто це нам добро донијет Уз заједницки рад, обновицемо ми поново насу Српску, само да се ријесимо оваквих планинаца у скупим одијелима Инаце нисам љубитељ БН-а, али их у овом подрзавам да истрају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Слобо

20.05.2014 16:38

Иако нисам симпатизер тренутне власти, мислим да је бесмислено сада прицати ста би било кад би било. Васковицу би боље било да се ухвати лопате па са нама постеним градјанима иде помоци овом јадном народу!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИЛЕ

20.05.2014 16:39

ЈА БИ ЗА ПОВЈЕРЕНИКЕ ПО ОПШТИНАМА РАСПОРЕДИО: ЧАВИЋА, ИВАНИЋА, БОСИЋА, МИХАЉИЦУ И ДРОЊКА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Предраг СББН

20.05.2014 16:39

Цини ми се да смо их ипак требали прољетос ици у Бањалуку истјерати из зграде владе.Погледајте само овај безобразлук искомплексиране уцитељице.Појма она нема ста да ради.Упале РТС па кад влада Србије несто уради или казе и они то исто одмах ураде.Какви су ово идиоти и неспособни људи па то је страсно.Они у овим тренутцима и оваквим се боре за власт.Дзаба то радите.За Добој це неко од вас да робија!Људи су се подавили јер се ви само сликате под саторима.Код вас нема криза.Код вас теце мед и млијеко свуда.Додик иде у Бец кад се људи даве.И сад кад је вода све однијела ви прогласите ванредно стање да се обрацунавате са СДС-ом.Ви дефинитивно нисте нормални.А Зеца питајте за 31 бригаду?Дали га гризе савјест за ту дјецу?Изасао је пет дана пре те дјеце из Јајца гдје му је била команда а та дјеца су остала на Декалама (брду изнад Србобрана).Нико им није рекао да се повуку.Није имао ко.Ко је крив генерале за њихову смрт?Дали је икад ико питао ко је крив сто дјеца остасе и изгинусе?Али добро,ви сте генерал после битке нисте ви за фајт!Да си ваљао био би у Хагу!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Игy

20.05.2014 16:48

Ноторно је да нам васарски Баја кроји судбине. Стид, стид, стид и бијес осјецам кад видим како Баја гази обицне људе од новинара до цивилне застите. Цак је кељуде око себе науцио да ударају, гурају и газе. СИЛА БОГУ НИЈЕ МИЛА, ОБИЦЕ ТИ СЕ ОД ГЛАВУ МИЛЕ КАД ТАД.

ОДГОВОРИТЕ
Name

М а X

20.05.2014 16:49

Па погледајте само шта се десило у Бањалуци и низводно од Врбаса. Да ли ће неко одговарати што је из бране у Бочцу у 01,00 х иза поноћи испуштена онолика количина воде због које је страдало ово што је страдало у околини Врбаса....

ОДГОВОРИТЕ
Name

алеx 539

20.05.2014 16:52

Влада и даље поситиже АУТОГОЛОВЕ, сада ће хуманитарним донацијама да пуне рупе у буџету и да сами себе славе као спасиоце сСпске. Јуче на насипу никога од њих. Срамота ме ко ми је Предсједник,а тек Премијер- брука.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мила

20.05.2014 16:58

Да ли ми се Васковић свиђа или не, то је најмање битно, али не могу да не потврдим да је све што је рекао сушта истина.

ОДГОВОРИТЕ
Name

нн

20.05.2014 17:02

Данас је дан залости. Погледајте ТВ тај сав јад и очај људи. Помозимо људима па кад стану на ноге смјењивацемо немојте се бојати неће они бити ни први, а богами ни посљедњи које ћемо смјењивати. Маните се оваквих бип . Оставимо пера ухватимо лопате!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вукови с Вучијака

20.05.2014 17:05

Никада боље описана ситуација у Српској. Жалосно је да су нас довели до тога да се ми Срби међусобно дијелимо, не по вјери него страначкој припадности (уствари криминалу). Колико је помоћи стигло из иностранства, много, колико је помоћи стигли из представништава Српске из земаља изузев Израела, мада и ту нешто није у реду, јер нам је ближи Израел од комшија. Ово је дефинитивно доказ да ова власт мора ићи, ћим прије то боље. НАРОДЕ, ПАМТИТЕ И СНИМИТЕ ШТА СУ ВАМ ГОВОРИЛИ И РАДИЛИ:

ОДГОВОРИТЕ
Name

зока

20.05.2014 17:12

Молим да новинари истраже да ли помоћ стиже до угрожених подручја јер неки камиони из Бањалуке нису стигли до Добоја.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола

20.05.2014 17:24

Цитам ове коментаре и примјwцујем да ови из СНСД када немају одговор на своју неспособност и бахстост,на свој нерад и незнање онда казу "НИЈЕ ВРИЈЕМЕ ДА СЕ ДИЈЕЛИМО" Срам вас било. Систем дрзаве,цивлни и правни систем Републике Српске,једино сто нам је остало унистили сте до краја. Потросли сте паре за златне пепељаре а цивилна застита Републике Српске нема лопате.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мики том јонес

20.05.2014 17:31

Надам се да це кад ова катаклизма стане неко од струке обици насипе око Бијељине да се види сто је попустио и како то на 4 мјеста у радијусу од пар стотина метара а без да се сруси и дио насипа поред.Сумње постоје на намјерно потапање терена од стране Баје и његове групе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Чињенице

20.05.2014 17:33

Чињеница је да је свака странка иста. Чињеница је да би се свака странка понашала исто као и Додикова. Чињеница је да народ не види или неће да види (зарад неких својих ситних сатисфакција) ко су и шта су ове странке. Чињеница је, јадна чињеница да тај исти јадни народ плаћа њихове предизборне кампање. Чињеница је да се у предизборним кампањама завађа властити народ зарад личних интереса лидера странака. Чињеница је да стварно немамо ни једну странку која је за сав свој народ а не за своје ниске интересе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

зворник

20.05.2014 17:43

Ноторно је да резимска власт припрема велику пљацку.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зворник

20.05.2014 18:16

Додик тј. санадеров брат близанац це ускоро код буразера...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Есад

20.05.2014 18:18

Свака цаст васко све си управу мене цуди да српски народ досад био слијеп и кад смо ми русили своје ви сте своје подрзавали а сад видите да су то све лопови до лопова и да их треба све скинути

ОДГОВОРИТЕ
Name

Обавјестајац

20.05.2014 18:22

Да ли це неки од медија да објави како је акумулационо језеро на хидроелектрани "Боцац" прије поплава *било пуно због одрзавања рафтинг првенства и да је то један од највецих пропуста током ових свих десавања?! *одрзавана колицина воде у језеру веца него сто је инаце

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цовијек

20.05.2014 18:39

Браво писцу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стојан

20.05.2014 18:51

Ноторно је да неко писе оволике цланке умјесто да пљуне у руке,узме лопату па као накада Алија Сиротановиц својим радом допринесе одбрани насипа као сто је Алија доприносио ископавању угља. За тебе није оловка вец лопата да бар мало избацис ту негативну енергију из себе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Контра

20.05.2014 18:54

Свака цаст за ово Васковицу! Знас некад и оманути али за ово цеститам!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дарко

20.05.2014 19:07

Ја бих поставио једно искрено питање свима, ко је медју нама стварно крив за поплаве? У Добоју је (видио сам) народ огорцен на локалну, у Бијељини колико цујем на ентитетску власт. Много родбине имам у Бијељини, много пријатеља у Добоју, зивим у Бања Луци, моја порука за све нас је теско нама јер какво це вријеме бити не одредјује висе онај горе, вец ови доле. Ви кривите насе Милорада и Мицу, а ја цу њих.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ппоп

20.05.2014 19:11

Слободан ми се не допада али му је свака златна. Бањалука је потопљена искључиво ради бране Боцац,јер је акумулација криво процјењена, и талас је пуштен после Зељкиног одласка у Боцац, искљуцива кривица власти, и сам сам потопљен у Лазареву, овде сам 55 год,и ово је први пут да смо поплављени,

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бања Лука

20.05.2014 19:17

Факти су да је народ у Добоју тразио од републицке власти да преузме иницијативу у Добоју. Факти су да је куца градонацелника Бијељине најбоље брањени дио цитаве Семберије. Факти су да је Бијељина од свих градова погодјеним поплавама имала налосију организацију одбране. Факти су да актуелна власт није рекла ни градјанима Бања Луке, Приједора, Новог Града итд. да требају изаци и бранити свој град па смо то ипак уцинили, док ви овде пљујете, или испијате кафе у граду, а насип вам праве момци из Пала и Угљевика. Молим вас објавите коментар.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГОРАН ВРС

20.05.2014 19:28

На власти имамо бандите који су украли милијарде из Бирца,здравства, зељезница,рафинерија, пија,сума... Покрали милијарде а да нису ни лопату пјеска бацили на насипе и сада имају образа да криве друге за своје пљацке те да стимају своје играце на цела опстина да би пљацкали и даље.Васа догорјева господо и ваља робијати за ову катастрофу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рале

20.05.2014 19:30

Господине Васковицу свака Вам цаст...овако директно и аргументовано вец годинама нисам имао прилике ни у једном цланку да процитам и да се на крају дивим овим ријецима!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Огњен

20.05.2014 19:34

Надам се да је овим клептоманима дошао крај. Не постоје паре са којима могу поново купити изборе. Дошао им је крај и они то знају

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рале Костолац

20.05.2014 19:47

Е овај Додик је урадио сто није могло ни за време рата.Да затрује омладину,да затрује свој народ,да вас подели.Готови сте брацо.А јос це вас натерати да се бијете медјусобно.видецете гори је од Милосевица.

ОДГОВОРИТЕ
Name

хаос зиви

20.05.2014 19:59

Милораде надам се да заврсити као санадер. Људи отворите мало оци,казнимо ову проклетињу у октобру

ОДГОВОРИТЕ
Name

Светислав

20.05.2014 20:10

Катастрофа!!!! Политицаре у затвор и позиција и опозиција а експерте из свих области на цело ентитета док се стање не доведе у нормалу па онда избор постених судија па избори...........знам да ово не пије воде

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лела

20.05.2014 20:20

Боли многе истина па се неки коментарина хватају ко дављеници за сламку

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хуманиста

20.05.2014 20:26

Политику оставите на страну,покажите хуманост.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миле

20.05.2014 20:35

Изјава дана: Да си ваљао био би у Хагу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

кондор

20.05.2014 20:47

ЗЕЦ ЈЕ ОСТАВИО МЛАДУ ВОЈСКУ И ПРОДАО НА Д.ВАКУФУ ,ОН СЕ ИЗВУКАО ПРИЈЕ НА ТРИ ДАНА А САДА ЈЕ ПОВЈЕРЕНИК ВЛАДЕ КОЈУ ВОДИ ОВА ДРОНФУЉА НАГРАДЈЕН ЗА ТО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

хуманиста

20.05.2014 20:51

Оставите политику на страну.Покажите хуманост!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ристо Брцко

20.05.2014 20:51

Невидјени безобразлук додика и њгове банде

ОДГОВОРИТЕ
Name

Калауз

20.05.2014 20:51

Ова власт на челу са СНСД-ом је ЗЛО које се мора што прије искоријенити!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бошко

20.05.2014 21:14

Ноторно је то да је Додик поплавио Семберију да би спасио Шабац! Срам да вас буде

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лука из Маглаја

20.05.2014 21:18

Назалост, сви и даље оцекују пресуду на питање ко је крив? Провео сам викенд у Маглају избацивајуци своје ствари из стана који је био 1,7метара у води. Каква одбрана у Добоју који је поред Босне имао и Усору и Спреца? Ста знате о поплавама и ста је уствари било? Колико сте себе дали за потопљене? Задњих 19 година мудрујемо, а ниста не мимијењамо... Сва је памет (универзитетски професори и стари кадрови) зацутала, сада нам је свима потребна. Господине Васковицу, само напријед, неко треба и да писе, барем на овакакв нацин када други ријецник никога не буди.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мпм

20.05.2014 21:19

Марс сви политицари ј.... вам м.... глодарску 500е дацу ујаку 250е првом комсији и 250е другом комсији !!!! И сви кад би то урадили неби смрадови имали и 1км за изборе !!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

загор

20.05.2014 21:20

Цуди ме засто сад неговори о "референдуму" да скрене мало са теме, досад је то палило!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дилан Дог

20.05.2014 21:24

Свака цаст за текст! Васковицу било би добро ако би се могло некако истразити колико пара од оне марке за позив иде стварно за зртве од поплава,а колико за оне сецикесе из емтел-а? Знам 100% када се сакупљало за једну цуру која је била теско болесна да је од те марке њој исло 60 фенинга. Да ли је могуце да зарадјују и на овавким стварима? ЕМТЕЛ-ИМАТЕ НЕПРИЈАТЕЉЕ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кингстон

20.05.2014 21:43

Дајте људи дозовите се у памет !!! Није врјеме да се прица о политици,требамо помоци угрозенима

ОДГОВОРИТЕ
Name

Антифасиста

20.05.2014 21:53

Највеци страх ове власти је да би се у овим недацама народ могао помирити, па за њих неце висе бити посла.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Федерација

20.05.2014 21:55

Погледајте тај снимак и све це бити јасно у муци се познају јунаци без обзира ста је било... Па сад размислите хттпс://www.yоутубе.цом/wатцх?в=екутxфЦГоаИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

дуx

20.05.2014 22:06

Ноторно је и да су на ХЕ БОЦАЦ цували воду за Европско првенство у рафтингу и пустајуци ту воду поплавили Бањалуку. Пада влада!

ОДГОВОРИТЕ
Name

кјево

20.05.2014 22:08

Доћи ће им крај још га држе ови србачки тајкуни Мане Татић и Којић Мирко.У Српцу су све опљачкали али готови су и то знају.Пиши Васковићу о србачкој банди која мора у затвор.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гордан

20.05.2014 22:10

Свака вам је господине на мјесту....брука и срамота ста власт Републике Српске ради. Али ко нам је крив кад им за то упорно дајемо прилику.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Анон

20.05.2014 23:35

Ноторно је да не постоје финансијске резерве за ванредне ситуације, да не постоје робне резерве, да не постоји ама баш ништа што би пострадалима помогло. Искрено, нисам ни прочитао читав чланак, али ово ми запало за око. Ово није тачно, лично ево већ 4. дан волонтирам у складишту које је регионални центар за робне резерве за подручје Добоја, Модриче, Шамца и гдје стално камиони довозе робне резерве, а ми даље шаљемо по налогу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нестао

20.05.2014 23:54

Гдје је то Инцко,за шта је он одговоран у овом тренутку?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Данијела

21.05.2014 00:01

Секундарно Брисем ову Апп, то је НАЦИСТИЦНИ "БЕЗОБРАЗЛУК" који је овде јавно написан и наиван народ који то поситивно коментарисе, није ниста бољи!! Мислим да нисте ниста науцили из овога! Уместо да дрзимо једно уз дрого, ви Опет делите нације!! Срам да вас буде, Влада Српска као и остали цини све од себе да олакса угрозеном народу ту Јако страсну трагедију а ви на то све тразите кривца! Упитајте се, засто нас Драги Бог опомиње на такав нацин! Али цисто сумњам да је побозан народ у могуцности да тако несто гадно написе! СРАМ ДА ВАС БУДЕ!!!!!!!!!! #ПраyФорБалкан

ОДГОВОРИТЕ
Name

славко

21.05.2014 01:34

Слазем се да владајуца екипа цини све да осиромаси напацени народ и ради то без имало савјести. Сустина је како да нам буде боље а циненица је да ови други свим силама зеле доци на власт па не бирају средства. Будимо људи нецемо њиховим алатом на власт него дјелима а оваки нецете никада добити повјерење ниста се неце промјенити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Босс

21.05.2014 04:13

Добој, Тузла, Бијељина направити засебну административну јединицу уБиХ

ОДГОВОРИТЕ
Name

слобоБН

21.05.2014 05:01

Васковицу, патриото и родољубе, нигдје те нисам видио да си досао помоци становниству да пренесес коју врецу, да товарис пјесак, да извлацис људе....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аднан

21.05.2014 05:50

Свака цаст БН и АТВ телевизији, не дјеле народ него говоре истину, а РТРС треба угасити, јер онај Додик тако командује и ствара мрзњу медју народом...Дјоковицу свака цаст..

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДПС

21.05.2014 05:58

Наставак додикоманије у резији Игора Радојицица. Ноторно је да је та неспособна и некомпетентна индивидуа само дио плејаде истих таквих, међу којима је и Игор Радојичић, који нас је у прескупом свијетлоплавом џемперчићу обавјештавао о метеоролошким приликама. Исти тај данас тврди да су се власти БиХ, чије су оружане снаге и хеликоптери интензивно спасавали људе и спасили их на стотине, “понашале као да су поплаве у Монголији”, а он се понашао као да су поплаве на Марсу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сам

21.05.2014 06:12

Умјесто сто држите Додика на позицији јер мислите да вам чини добро и да је за вас народ јер је против федерације, отворите оци и помозите себи јер вам висе одмазе вас властити човјек него сто би било ко други на његовој позицији. Него ко би се висе бринуо о проблемима вашег народа а мање о будаластинама и питању вјере сто вам нимало не иде у корист већ очигледно само одмазе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мајевица

21.05.2014 06:33

Само лупате сви редом опет цете за 100км да гласате за њих.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЛЕМИ

21.05.2014 06:42

Да није ове власти неби било ни РС људи Додика Русија подрзава јесте ли свјесни,а ко је подрзавао претходне власти размисли те мало.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОА

21.05.2014 07:33

Аман људи па није у свској ситуацији тачно оно да није битно шта је рекао него ко је рекао. И ја мислим да Васковић веома често "пребаци" али овог путс је написао ноторну истину. Није битно да ли је био у муљу и физички помагао ја само коментаришем написано - браво ноторна истина.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЈОФА Равенсбург

21.05.2014 09:47

Када сам видио ПРЕМИЈЕРКУ како мази краве у ВЕЛИКОЈ ОБАРСЦИ забранио сам мојој дјеци да пију млијеко да будаластине не предју на њих

ОДГОВОРИТЕ
Name

влатко

21.05.2014 09:47

Мој Леми,ова власт на челу са ДОДИКОМ није створила нити ће сачувати Р.Српску,у једном дану толике жртве, нека им је лака црна земља.

ОДГОВОРИТЕ
Name

расо87

21.05.2014 13:22

Ајде сто нас краду и лазу до поплава,али имајте људскости сад и показите бар мало поштења ЛОПОВЧИНЕ КРИМИНАЛЦИ САМО ГЛЕДАТЕ СЕБЕ !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

босанац

21.05.2014 13:48

Ови сто критикују ста су они урадили да помогну?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Слободан

21.05.2014 13:50

Довољно је погледати само ко је написао овај текст и све це вам бити јасно!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јагуар

21.05.2014 13:52

Хоцемо стару Yугославију назад и не интересује нас како, ми нецемо националне дрзаве. Док ово не вратимо у првобитни полозај сваста ће нам се догадјати. Онолики народ изгуби зивоте низаста срамота и грехота. Ово нам је све казна од Бога.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милош983

21.05.2014 13:53

Сваки коментар је сувишан, џаба трошити ријечи на олоше! Злочин над народом је почињен од стране власти Републике Српске! Срамота!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Андјела

21.05.2014 14:09

УКИНИТЕ ИХ!!!! Укините све политицаре, на свим нивоима, из владајуце партије, из опозиције, из БиХ, Србије... Треба поставити образоване, паметне, способне људе на одговарајуце позиције! Има их!!! Доста је било постављања родбине и политицких истомисљеника!!!!! Политицара све висе, све боље зиве а то плаца биједни народ! Доста је било "завади па владај"! Доста је било сјаси курта да узјаси мурта! Којим путем нас воде толике године? Ако мора странка - има ли каква за екологију? Уздигнимо се изнад свега и погледајмо около! Хајде да Балкан направимо оазом здравог зивота! Не дозволите висе да вас ТВ затупљује серијама, фармама, скандалима и сл.

ОДГОВОРИТЕ
Name

миле батковић

21.05.2014 15:45

Слободане иди се лечи под хитно ево јави се ја ћу ти платити лечење позз

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мики

21.05.2014 17:55

Ја сам из Јајца и могу реци да се становници Бања Луке могу захвалити ХЕ Боцац и власти зато сто су потопљени. Врбас је био ове године на улазу у Јајце за 2,5 метра мањи него 2010. када је и наш поплавило! Плива је била сада иста можда и мања него 2010! Погрешна процјена на брани и добили сте поплаву!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Љуубе

21.05.2014 21:08

У принципу све је истина, ови су обицни морони. Али ме брине која политицка струја стоји иза овог текста? Ови су упрскали тотално, али ови други сад виде своју сансу који вероватно нису нста бољи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Доне

21.05.2014 22:23

Ноторно је да нас опљацкасе и на цедилу остависе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Денис_Дијаспора

21.05.2014 23:03

"Само лупате сви редом опет цете за 100км да гласате за њих" Ово изнад је најбољи коментар од свих ових коментара. Онај један је греатест схит оф алл тиме, "ДА СИ ВАЉАО ЗАВРСИО БИ У ХАГУ"? Е браво јунаце, ти си крвава будуцност. Добро традиција, та лијепа земља трази данак у крви сваких пар десетљеца. Ти си та крвава будуцност. Ко зна, мозда неки сто це ваљати заврси у Хагу тако сто пролије твоју крв. Инаце сто се тице Баје, ста серете, па не гласам ја за тог кркана, него ви. Тип сири националну мрзњу годинама и не само то, најављује референдум (=рат) сваке седмице и ста постизе с тим? УНИСТАВА И ВАМА И СВИМ У БИХ НОВА РАДНА МЈЕСТА И НЕ САМО ТО, НЕГО ВАМ УНИСТАВА И ПОСТОЈЕЦА, ЈЕР СВАКИ "ПАМЕТНИ" СТРАНИ ИНВЕСТИТОР И КОЈИ ЈЕ УЛОЗИО ТУ ЛОВУ И ОТВОРИО РАДНА МЈЕСТА, НА САМИ СПОМЕН РИЈЕЦИ "РЕФЕРЕНДУМ" ЦЕ СВЕ РАСПРОДАТИ И БЈЕЗАТИ ГЛАВОМ БЕЗ ОБЗИРА. МИСЛИМ ТУ СУ СТВАРИ ТОЛИКО ДЕСТРУКТИВНЕ ДА И ОНИ ИЗВАН КОЈИ ЗЕЛЕ ПОМОЦИ, ТО ЈЕДНОСТАВНО НЕ МОГУ. ДИЈАСПОРА СЕ СВА МОБИЛИЗИРАЛА, СКУПЕ ПОМОЦ ЗА ПАР ДАНА, НАЈВЕЦИ ПРОБЛЕМ, КОМЕ ПОСЛАТИ ПОМОЦ, А ДА ОНА НЕ БУДЕ ТОТАЛНО ПОКРАДЕНА? СВИ ЗЕЛЕ ПОМОЦИ УГРОЗЕНИМ, МЕДЈУТИМ СВИ ЗНАЈУ ДА ЦЕ ВЕЦИНОМ КОРИСТИ ВИДЈЕТИ ОНИ КОЈИ НИСУ УГРОЗЕНИ, НЕГО ПОВЛАСТЕНИ. ИЗАБЕРИТЕ БАРЕМ ПОСТЕНЕ ЉУДЕ, А НЕ ОНЕ КОЈИ ЦЕ ДИЈЕТЕТУ ЛИЗАЛО УКРАСТИ ИЗ УСТА, СВЕ РАСПРОДАТИ, СВЕ УКРАСТИ ИТД. ЗДРАВИ БИЛИ, ЈЕР ЦЕ ВАМ УПРАВО ЗДРАВЉЕ БИТИ УГРОЗЕНО У НАРЕДНИМ МЈЕСЕЦИМА И ГОДИНАМА. А СТО СЕ ТИЦЕ БОСНЕ, СИНДРОМ "ХАИТИ" ЈЕ ВЕЦ У ВАСЕМ ГРАДУ. СТО СЕ ТИЦЕ СТРАНАЦА, НЕ ОЦЕКУЈТЕ ПРЕВИСЕ, ОНИ ПОМАЗУ САМО ТУ ИДУ КОМЕНТАРИ ТИПА "ОХ НОТ АГАИН"! ЗАТО И САЉУ ПО 100к МАРАКА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Струмф

22.05.2014 06:10

Ако буде избор за улогу гаргамела ја мислим да је јадик то јес додик без конкуренције!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

зорица јовић

22.05.2014 07:50

Народе, не уплаћујте ваш новац тим лоповима, треба ли додику још милиона овог напаћеног народа. Добро размислите да ли новац њима или народу локалним заједницама, додик се свети семберцима никад није прошао у семберији и неће због тога је отишао насип на сави НАМЕРОМ ЊЕГОВОМ ЛИЧНО ОН СЕМБЕРЦЕ МРЗИ, ДА НИЈЕ ТАКО МЕСТО ГДЕ ЈЕ ПРОБИЛА ДРИНА ПОЗНАТО ОД 2010. ГОДИНЕ И НАСИП НА САВИ БИ БИЛИ САНИРАНИ. Нисам неписмена, његово име не заслужује велико слово.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИЛА

22.05.2014 11:32

Ово је ја мислим природна катаклизма, људи се боре, данас никоме није лако.

ОДГОВОРИТЕ
Name

становник планете

22.05.2014 14:30

Премијерка у бијелим гуменим чизмама... шта рећи... Фали јој само цвијет у коси. Веће бахатости, ароганције, надобудности и дрскости свијет није видио . То је наша држава, предсједник и његова марионета у лику премијереке.

ОДГОВОРИТЕ
Name

семберка

22.05.2014 16:58

Ово двоје це унистити дрзаву. Људи не гледајте на њих него помозимо народу недузном колико ко мозе. Ми у дијаспори смо сви ко једно и скупљамо помоц за народ Мајевице и Семберије. Морамо на њих мислити а не на политицаре. Не вриједе они ни поруке једне.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Најгоре

22.05.2014 17:18

од свега сто су Додиковци успјели да ураде је то да се Срби мрзе измедју себе висе него икад!

ОДГОВОРИТЕ
Name

хуманист

22.05.2014 18:30

Влада Републике Српске је крива што је дошло до поплаве која је изазвала несагледиве посљедице.То могу да говоре и да размишљају људи који су ограничене памети.

ОДГОВОРИТЕ
Name

босанац

22.05.2014 18:57

Свака цаст за текст и објавјену истину. Мозда нам и ово зло добро доносе. Ви као медиј имате снагу и зато подрзите све добојске Петровице и босанкосамацке Минице који су се усудили конацно истину проговорити. Обрацунајмо се с националистицком багром и позовите народ на опрост и помирење. Сад је тренутак за велики обрт. Поведите народ у конацну "битку" за цисцење Босне. Обезбиједимо бар насој омладини и насој дјеци бољу будуцност од насе садасњице. Ми то моземо, само ако смо заједно. А да јесмо, покузали смо то у овом кобном цасу. Заједно смо јаци. Босна и Дијаспора

ОДГОВОРИТЕ
Name

липљак

22.05.2014 19:03

Свака цаст Додику на труду,једини цовјек који је достојан да буде водја насе РС!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никса

22.05.2014 20:19

Влада се цак и у оваквим ситуацијама понаса срамно и слузи преварама.Умјесто да сарадјују са градонацелницима и да помогну они их смјењују и постављају партијске послуснике.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Саид

22.05.2014 20:34

Ста ме брига ко се како зове и ко је које вјере. Иста нам крв теце у венама. Али ниједан цент не саљем преко владе ни амбасаде. Само из руке у руку. Људи који сте остали без огњиста издрзите.

ОДГОВОРИТЕ
Name

инсајдер

22.05.2014 21:08

Ова власт је грабезљива и отудена скупина безкарактерних сподоба која је једино способна да пљацка и унесрецује властити народ. Ходају и парадирају у скупоцјеним демперцицима, мајицицама брендираних производаца док се осиромасен и до голе козе огољен народ насао на ивици катастрофе остављен на милост и немилост цудима природе. Лазу, обмањују и дезинформису градане, одгадају доносење одлуке о прогласењу ванредног стања да би заститили своје тајкуне и њихову механизацију која је морала бити стављена у слузбу градана и спасавања зивота и имовине. А ти исти Станковици, Дјурици, Радисици и ини други кроз јавне набавке од обицних софера и полуписмених баја постасе мултимилијардери безоцно крадеци новац од градана. Али октобар је све близе, а оцигледно главног бају и његову полтронску свиту предводену расцерупаном особом која слуцајно лици на зену хвата паника и нервоза јер су све маске ове отудене тзв елите пале. Да су изгубили компас види се на примјеру хидроелектране Боцац гдје су задрзавали акумулацију и обмањивали градане Бањалуке тобозе их тјесеци да граду не пријети поплава. Битнији је маргинални спорт рафтинг који узгред није олимпијски и ниједан озбиљан спортски медиј га не прати и интерес неколицине појединаца који се енормно обогатисе прањем новца кроз градњу рафтинг стазе и пратеце инфраструктуре од имовине и зивота градана Бањалуке. Срамотно и залосно, али њихов карактер је такав да су спренми на све да остваре своје злокобне планове. Подрска за Слободана, храброг и одвазног новинара који је један од ријетких који покусава раскринкати ову отудену банду.

ОДГОВОРИТЕ
Name

марчи

22.05.2014 21:24

Слободане Васковићу КО ТЕ ПЛАЋА ? Ако имаш имало људскости у себи, размисли добро, од кога примаш динар да својом злобом и мржњом задојиш и уништиш овај народ, или ти је то свеједно, јер ти је дража валута коју примиш да одрадиш прљав посао . Срам те било за коментаре о руској помоћи, вјероватно су ти драже НАТО бомбе, или можда њемачка помоћ. Јадан си и биједан несрећо српска, ако си???

ОДГОВОРИТЕ
Name

човјек

23.05.2014 13:22

А да се проба размисљати који корак унапријед, да се упрости БХ па да онда функционису заједницке слузбе, како ових дана функционису хиљаде људи који једни другима помажу? зар вама није јасно да је издизање ентитета и блентавих националних/вјерских мега-телећих вођа довело до овога? зар више и највецим будалама није јасно да без основне слоге, само-организације, само-бриге нема опстанка никоме у овом балканском БХ трокуту? само ви и даље размисљајте као до сада и поновиће се све ово, још 10 пута горе, грантовано.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СВЕДЈАНИН

24.05.2014 08:35

Милорад додик је срамота за сав српсики народ.Нико нас не воли на западу па ни у свјету.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Без коментара

06.06.2014 00:40

Незнам ста дјелите,ни странка ни вјера не цине цовјека.Вец само његово опредјељење. Утоплени су људи зива бица,цијом кривицом сазнат це се. Али зртве се не смију заборавит,није ту крив један цовјек.Вец комплетна владавина БИХ. Зна се када стање водостаја,сателитски колко падавине се оцекују.Зна се колки је водостај био узводно,засто су поједини преко ноци нестали из градова а тек у јуро је поплавило.Сто се тице Добоја узбуна је први пут свирала када је вец у новом насељу на Усори вода била метар.Знало је се да це уци.И сам ријецни ток босне је измјењен,јер је људима дозвољена градња уз узобалне дјелове Босне.Рјека је се вратила својим током.Сада је 2014 и све од саме комуникације и технологије је напредније.А 1965 три дана прије се знало војска ЈНА је досла пола их је помагало народу да спаси сто мозе а пола је радило насипе.А сада ја који нисам струцан мислим да се ријека пустила да сама удје,лагано би пунила низе дјелове града и било би опет времена да се сви спасу,возила да буду спасена као и све сто се могло.А сада се зале сто народ Добоја не цисти,да цистимо цистимо.Ал морално није да ми цистимо а господа градска крије се по викендицама и селима.Моје сауцесце свима настрадалим у БИХ,а сто се тице мене прва прилика да се изселим никада висе назат.Ако моме прадједу није било овдје добро ста да ја оцекујем.Било ко да влада,нема лијека.Пратите стране прогнозе да бар опет не буде касно.А да од хуманитарне наса зграда је из цамаца добила 6кутија цигара 8 хљебова 3 литре воде.када је водостај пао војска је доњела пакет нарезака,20 хљебова и висе се никад није нико појавио.прецједник улаза исао ал ниста,ваљда цекају да одустанемо и изгубимо вољу као и увјек.Јер смо толко психицки убјени од 1995 да висе нас ниста не изненадјује.Али се дрзим једног док сам здрав и имам својих 10 прсти не могу ми ниста борим се радим са све и једном нацијом.Јест се мора.

ОДГОВОРИТЕ