Вода у Доњем Жабару расте

Стање у Доњем Жабару на терену се погоршава, јер је вода у посљедњих два сата нарасла из необјашњивих разлога, а прије тога је била у опадању, указује се у извјештају Цивилне заштите Републике Српске са стањем до 14 сати.

Република Српска 20.05.2014 | 16:50
Вода у Доњем Жабару расте

Поплављено је преко 100 кућа, а евакуација је у току.

Хитно су потребни чамци за спасавање, вреће за пијесак, пумпе за избацивање воде и друге потрепштине, о чему су јуче исказане потребе и достављена информација у кризни штаб у Бањалуци.

У Шамцу вода и даље лагано опада, врши се асанација терена и одвоз крупног отпада, а у помоћ је стигло 30 припадника Оружаних снага БиХ, наводе из Цивилне заштите РС.

Евакуација становништва је у потпуности завршена. Хуманитарна помоћ пристиже и формира се већи број пунктова за њен прихват.

У Добоју су настављене активности на испумпавању воде из подрумских иприземних простора поплављених објеката, активно се ради на чишћењу града, а хуманитарна помоћ се дијели на око 35 пунктова.

Повремено се пушта техничка вода, а електричне енергије још нема.

Хуманитарна помоћ пристиже, али не у довољним количинама.

Активирана је мобилна телефонија, али се саобраћај одвија отежано због нестанка електричне енергије и немогућности допуњавања батерија мобилних апарата.

Коментари / 0

Оставите коментар