Voda u Donjem Žabaru raste

Stanje u Donjem Žabaru na terenu se pogoršava, jer je voda u posljednjih dva sata narasla iz neobjašnjivih razloga, a prije toga je bila u opadanju, ukazuje se u izvještaju Civilne zaštite Republike Srpske sa stanjem do 14 sati.

Republika Srpska 20.05.2014 | 16:50
Voda u Donjem Žabaru raste

Poplavljeno je preko 100 kuća, a evakuacija je u toku.

Hitno su potrebni čamci za spasavanje, vreće za pijesak, pumpe za izbacivanje vode i druge potrepštine, o čemu su juče iskazane potrebe i dostavljena informacija u krizni štab u Banjaluci.

U Šamcu voda i dalje lagano opada, vrši se asanacija terena i odvoz krupnog otpada, a u pomoć je stiglo 30 pripadnika Oružanih snaga BiH, navode iz Civilne zaštite RS.

Evakuacija stanovništva je u potpunosti završena. Humanitarna pomoć pristiže i formira se veći broj punktova za njen prihvat.

U Doboju su nastavljene aktivnosti na ispumpavanju vode iz podrumskih iprizemnih prostora poplavljenih objekata, aktivno se radi na čišćenju grada, a humanitarna pomoć se dijeli na oko 35 punktova.

Povremeno se pušta tehnička voda, a električne energije još nema.

Humanitarna pomoć pristiže, ali ne u dovoljnim količinama.

Aktivirana je mobilna telefonija, ali se saobraćaj odvija otežano zbog nestanka električne energije i nemogućnosti dopunjavanja baterija mobilnih aparata.

Komentari / 0

Ostavite komentar