Помоћ цркве и бројних удружења из Источног Сарајева (ВИДЕО)

Помоћ из Источног Сарајева свакодневно стиже. На иницијативу Светог архијерејског сабора Српске православне цркве, а по благослову надлежног архијереја Митрополита Дабробосанског господина Николаја и његовог замјеника епископа Захумско-херцеговачког господина Григорија, покренута је акција прикупљања помоћи за угрожено становништво Српске у свим свештенствима и црквеним општинама Српске православне цркве.

Република Српска 20.05.2014 | 19:13
Помоћ цркве и бројних удружења из Источног Сарајева (ВИДЕО)

Архијерејско намјесништво Сарајевско приступило је прикупљању најпотребнијих ствари за грађане Републике Српске који су угрожени поплавама. Камион са најпотребнијим стварима кренуо је из Источног Сарајева пут Дервенте, а наредних дана камиони крећу и за друге градове Српске.

Своју хуманост поред Српске православне цркве показали су и други грађани и удружења Источног Сарајева. Новоформирано Завичајно удружење Илиџанаца и пријатеља Илиџе уплатило је 500 КМ за помоћ поплављеним подручјима и домаћинствима.

Дани пролазе, посљедице катастрофе тек надолазе, а грађани Источног Сарајева труде се да помогну што више и што прије, како би се барем мало олакшао живот оних грађана Српске чији су животи угрожени поплавама
и катастрофом која се не памти у овој регији.

БН ТВ

Коментари / 0

Оставите коментар