Pomoć crkve i brojnih udruženja iz Istočnog Sarajeva (VIDEO)

Pomoć iz Istočnog Sarajeva svakodnevno stiže. Na inicijativu Svetog arhijerejskog sabora Srpske pravoslavne crkve, a po blagoslovu nadležnog arhijereja Mitropolita Dabrobosanskog gospodina Nikolaja i njegovog zamjenika episkopa Zahumsko-hercegovačkog gospodina Grigorija, pokrenuta je akcija prikupljanja pomoći za ugroženo stanovništvo Srpske u svim sveštenstvima i crkvenim opštinama Srpske pravoslavne crkve.

Republika Srpska 20.05.2014 | 19:13
Pomoć crkve i brojnih udruženja iz Istočnog Sarajeva (VIDEO)

Arhijerejsko namjesništvo Sarajevsko pristupilo je prikupljanju najpotrebnijih stvari za građane Republike Srpske koji su ugroženi poplavama. Kamion sa najpotrebnijim stvarima krenuo je iz Istočnog Sarajeva put Dervente, a narednih dana kamioni kreću i za druge gradove Srpske.

Svoju humanost pored Srpske pravoslavne crkve pokazali su i drugi građani i udruženja Istočnog Sarajeva. Novoformirano Zavičajno udruženje Ilidžanaca i prijatelja Ilidže uplatilo je 500 KM za pomoć poplavljenim područjima i domaćinstvima.

Dani prolaze, posljedice katastrofe tek nadolaze, a građani Istočnog Sarajeva trude se da pomognu što više i što prije, kako bi se barem malo olakšao život onih građana Srpske čiji su životi ugroženi poplavama
i katastrofom koja se ne pamti u ovoj regiji.

BN TV

Komentari / 0

Ostavite komentar