Успостављен оперативни штаб

У федералном Министарству расељених лица и избјеглица успостављен је Оперативни штаб с циљем пружања ургентне помоћи угроженом становништву усљед природне несреће на подручју БиХ, узроковане обилном кишом која је проузроковала поплаве.

Босна и Херцеговина 20.05.2014 | 15:50
Успостављен оперативни штаб

Федерално Министарство расељених лица и избјеглица послало је по један камион хране у Маглај и Олово, те упутило тимове на терен да би успоставили координацију са локалним заједницама у најугроженијим насељима.

Њихов циљ је да утврде стварне потребе угроженог становништва и сниме стање објеката и путева, те сачине приједлоге за њихову ургентну санацију, саопштено је из Владе ФБиХ.

У складу са приоритетно исказаним потребама, Оперативни штаб је донио закључак о обезбјеђењу средстава, опреме за ургентну санацију оштећених објеката и потреба угроженог становништва за општине Добој/Усору, Вукосавље, Модричу, Оџак и Жепче, која је подијељена данас.

Ријеч је о опреми за санацију у шта спадају колица, лопате, чизме, рукавице, агрегати, пумпе за воду, медицинске маске за лице, пакети хигијенских и дезинфекционих средстава, те сточна храна.

Иста опрема и дизел гориво додијељени су општинама Бијељина/Јања, Зворник, Братунац, Власеница и Милићи, а биће испоручени сутра.

Федерални министар Адил Османовић са сарадницима обилази најугроженије општине, а Оперативни штаб Министарства наставља са радом и прикупља податке о стању објеката и домаћинстава на подручју свих општина које су погођене природном несрећом, како би усагласили потребе унесрећених становника, те приступили даљим активностима и што ажурнијој помоћи.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

његош

20.05.2014 14:14

Свака Вам част.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ццц

20.05.2014 14:39

Wоw, каква вјест...добро су се сјетили

ОДГОВОРИТЕ