Uspostavljen operativni štab

U federalnom Ministarstvu raseljenih lica i izbjeglica uspostavljen je Operativni štab s ciljem pružanja urgentne pomoći ugroženom stanovništvu usljed prirodne nesreće na području BiH, uzrokovane obilnom kišom koja je prouzrokovala poplave.

Bosna i Hercegovina 20.05.2014 | 15:50
Uspostavljen operativni štab

Federalno Ministarstvo raseljenih lica i izbjeglica poslalo je po jedan kamion hrane u Maglaj i Olovo, te uputilo timove na teren da bi uspostavili koordinaciju sa lokalnim zajednicama u najugroženijim naseljima.

NJihov cilj je da utvrde stvarne potrebe ugroženog stanovništva i snime stanje objekata i puteva, te sačine prijedloge za njihovu urgentnu sanaciju, saopšteno je iz Vlade FBiH.

U skladu sa prioritetno iskazanim potrebama, Operativni štab je donio zaključak o obezbjeđenju sredstava, opreme za urgentnu sanaciju oštećenih objekata i potreba ugroženog stanovništva za opštine Doboj/Usoru, Vukosavlje, Modriču, Odžak i Žepče, koja je podijeljena danas.

Riječ je o opremi za sanaciju u šta spadaju kolica, lopate, čizme, rukavice, agregati, pumpe za vodu, medicinske maske za lice, paketi higijenskih i dezinfekcionih sredstava, te stočna hrana.

Ista oprema i dizel gorivo dodijeljeni su opštinama Bijeljina/Janja, Zvornik, Bratunac, Vlasenica i Milići, a biće isporučeni sutra.

Federalni ministar Adil Osmanović sa saradnicima obilazi najugroženije opštine, a Operativni štab Ministarstva nastavlja sa radom i prikuplja podatke o stanju objekata i domaćinstava na području svih opština koje su pogođene prirodnom nesrećom, kako bi usaglasili potrebe unesrećenih stanovnika, te pristupili daljim aktivnostima i što ažurnijoj pomoći.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

njegoš

20.05.2014 14:14

Svaka Vam čast.

ODGOVORITE
Name

ccc

20.05.2014 14:39

Wow, kakva vjest...dobro su se sjetili

ODGOVORITE