Сутра почиње настава у Новом Граду

У четири основне и двије средње школе у Новом Граду сутра ће почети настава, одлучено је данас на сједници Штаба Цивилне заштите ове општине.

Република Српска 20.05.2014 | 13:44
Сутра почиње настава у Новом Граду

Екипе Института за јавно здравство Републике Српске заједно са медицинским особољем Дома здравља Нови Град данас обављају дезинфекцију школских објеката који су били угрожени водом.

У Основној школи "Свети Сава" у Новом Граду сутра неће почети настава једино за одјељења специјалне наставе који ће у школу од понедјељка, 26. маја.

Начелник општине Нови Град Сњежана Рајилић рекла је да родитељи на сеоском подручју треба да процијене постоји ли евентуална опасност за долазак у школу њихове дјеце и уколико постоји да дјецу не шаљу у школу.

Процјењује се да је ријеч о малом броју дјеце која сутра због мањих проблема у саобраћају не могу доћи и школу.

"Такође, апелујем да родитељи разговарају са својом дјецом и савјетују им да се не приближавају обалама ријека и заштитним насипима из  радозналости", рекла је Рајилићева.

Према њеним ријечима, екипе Института за јавно здравство јуче су узели узорке воде из градског  водовода и на основу хитне контроле утврђено је да је Пх вриједност 7,5 и да је органолептички вода исправна.

"Резултате хемијске и бактериолошке анализе очекујемо данас у поподневним часовима", рекла је Рајилићева.

На подручју новоградске општине и данас је настављено испумпавање подземних вода на градском подручју и приградским насељима.

Чланови Штаба Цивилне заштите данас ће обићи дијелове општине који су били поплављени, а до сада нису имали проходне путеве.

Коментари / 0

Оставите коментар