Sutra počinje nastava u Novom Gradu

U četiri osnovne i dvije srednje škole u Novom Gradu sutra će početi nastava, odlučeno je danas na sjednici Štaba Civilne zaštite ove opštine.

Republika Srpska 20.05.2014 | 13:44
Sutra počinje nastava u Novom Gradu

Ekipe Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske zajedno sa medicinskim osoboljem Doma zdravlja Novi Grad danas obavljaju dezinfekciju školskih objekata koji su bili ugroženi vodom.

U Osnovnoj školi "Sveti Sava" u Novom Gradu sutra neće početi nastava jedino za odjeljenja specijalne nastave koji će u školu od ponedjeljka, 26. maja.

Načelnik opštine Novi Grad Snježana Rajilić rekla je da roditelji na seoskom području treba da procijene postoji li eventualna opasnost za dolazak u školu njihove djece i ukoliko postoji da djecu ne šalju u školu.

Procjenjuje se da je riječ o malom broju djece koja sutra zbog manjih problema u saobraćaju ne mogu doći i školu.

"Takođe, apelujem da roditelji razgovaraju sa svojom djecom i savjetuju im da se ne približavaju obalama rijeka i zaštitnim nasipima iz  radoznalosti", rekla je Rajilićeva.

Prema njenim riječima, ekipe Instituta za javno zdravstvo juče su uzeli uzorke vode iz gradskog  vodovoda i na osnovu hitne kontrole utvrđeno je da je Ph vrijednost 7,5 i da je organoleptički voda ispravna.

"Rezultate hemijske i bakteriološke analize očekujemo danas u popodnevnim časovima", rekla je Rajilićeva.

Na području novogradske opštine i danas je nastavljeno ispumpavanje podzemnih voda na gradskom području i prigradskim naseljima.

Članovi Štaba Civilne zaštite danas će obići dijelove opštine koji su bili poplavljeni, a do sada nisu imali prohodne puteve.

Komentari / 0

Ostavite komentar