Медицински туризам - ово су хит дестинације

Медицински туризам бележи велики раст протеклих година, а број Британаца који путују у иностранство како би обавили неку медицинсу процедуру удвостручио се у последње две године.

Путовања 20.05.2014 | 10:50
Медицински туризам - ово су  хит дестинације

Могућност обављања јефтинијих процедура је главни разлог услед ког се све већи број људи одлучује на медицинске и естетске захвате у иностранству.

Међутим, становници Велике Британије не путују у иностранство само ради козметичких и медицинских третмана, све више људи посећује стране земље како би решили проблеме са плодношћу.

Чак и уз цену пута и смештаја, финални рачун је знатно нижи од оног који би многима остао у рукама након посете приватној клиници у Британији.

Примера ради, Тајланд се показао као идеална дестинација за све зубарске захвате, а потражња за оваквим услугама порасла је 320 одсто у протеклој години.

Мађарска великом брзином постаје популарна када су естетски захвати на зубима у питању. Ова земља је забележила пораст од 172 одсто у потражњи за зубним имплантима.

Источна Европа има највећи број дестинација када је естетска хирургија у питању пошто су јефтине карте изузетно популарне код муштерија.

Чешка Република забележила је пораст од 304 одсто када су захвати на носу у питању.

Сви они који размишљају о вештачким грудима упућују се ка Пољској, где је број упита у вези са овим захватима порастао за 57 одсто.

„Широм света постоје фантастични хирурзи али поједина питања нису подједнако регулисана у свакој земљи, тако да могу постојате драстичне разлике када су стандарди у питању. Распитајте се о бризи након операције за случај да нешто крене по злу како не бисе морали да се поново враћате у ту земљу“, изјавила је Кејлин Кинг, директорка сајта WхатЦлиниц који је објавио ове резултате.

Погледајте неке од најпопуларнијих дестинација за медицински туризам:

1. Зубне протезе – Тајланд

2. Операција носа – Чешка Република

3. Ин Витро оплодња – Чешка Република

4. Зубни импланти – Мађарска

5. Подизање задњице – Турска

6. Липосукција – Белгија

7. Трансплантација косе – Турска

8. Вештачке груди – Пољска

9. Донатори јајних ћелија – Грчка

10. Лечење канала корена – Бугарска

11. Везивање желуца – Ирска

12. Желудачни балон - Белгија

Коментари / 0

Оставите коментар