Србија: Евакуисано више од 25 хиљада људи

На територији Републике Србије са угрожених подручја до сада је евакуисано 25.070 особа, од тога са подручја Обреновца 7.800, где је ситуација најтежа, саопштило је јутрос Министарство унутрашњих послова, наводећи да ни један објекат копова и термо - електране Костолац и Те-Ко „Б" Дрмно није поплављен, људство је у приправности, а производња се за сада одвија несметано. .

Србија 19.05.2014 | 09:13
Србија: Евакуисано више од 25 хиљада људи

Поред Обреновца, посебно тешка ситуација је и у Крупњу, Сремској Рачи и Јамену, наведено је у саопштењу МУП-а.

Са подручја Обреновца евакуисано је око 7. 800 особа, док је кроз прихватне центре прошло преко 9.000, од чега се један број евакуисаних после евиденције сместио код родбине. Евакуација и достава хране и воде угроженима у том граду и даље у току.

Из избегличког насеља у Старом Костолцу, евакуисано је око 150 људи који су измештени у халу спортова у Костолцу и касарну „Сопот“ у Пожаревцу. У термоелектрани ТЕКО Б Дрмно, у току ноћи ојачаван је насип и стање на на површинском копу Дрмно је стабилно.

У току претходног дана на спасавању људи у поплавама угроженим подручјима било је ангажовано пет хеликоптера који су евекуисали 36 особа и транспорт преко 4 тона хране и воде. Припадници хеликоптерских јединица из Мађарске, Еулекса и Словеније укључили су у акцију евакуације угрожених лица и транспорта хране и воде за пиће.

На територији Сремске Митровице укупно је евакусано 660 особа, а мештани Јамена комплетно су евакуисани. Река Сава је у благом опадању и водостај је за пет сантиметара мањи у односу на синоћ. Одбрамбени насипи за сада су стабилни.

Такође, одбрамбени насипи на Сави код Шапца су стабилни.

У Крупњу је највећи проблем појава великог броја одрона и клизишта. Санирано је клизиште које је угрожавало хладњачу са амонијаком. Вода од поплавног таласа се повлачи. Становништво се редовно снабдева храном и водом.

На територији Републике Србије без струје било је преко 26.000 домаћинстава, поплављено је 2.260 објеката, а угрожена су 1.763, навео је МУП у саопштењу.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Воздра

19.05.2014 07:32

Прво сто треба јесте уклонити ХААРП системе инсталиране у Србији док се то не уклони Србија, Босна и Херцеговина и Хрватска це имати нон-стоп овакве проблеме провјерите ста је ХААРП систем то су Американци поставили у Србији 1999. године

ОДГОВОРИТЕ