Школе у којима почиње настава

Наставни процес у Републици Српској биће настављен у понедјељак у свим основним и средњим школама у којима је осигурана безбједност ученика, као и хигијенски услови за одвијање наставног процеса, саопштено је из Министарства просвјете и културе.

Република Српска 19.05.2014 | 07:03
Школе у којима почиње настава

У Бањалуци настава почиње у основним школама "Бранко Ћопић", "Доситеј Обрадовић", "Змај Јова Јовановић", "Петар Петровић Његош", "Бранислав Нушић", "Иван Горан Ковачић", "Свети Сава", "Јован Цвијић", "Бранко Радичевић", "Иво Андрић", "Алекса Шантић", "Вук Стефановић Караџић", с тим да подручно одјељење ове школе у Чесми неће почети с радом.

Настава се наставља и основним школама "Георги Стојков Раковски", "Младен Стојановић" Бронзани Мајдан, "Мирослав Антић" Бистрица, "Десанка Максимовић" Драгочај, "Милутин Бојић" Поткозарје, "Петар Кочић" Кола, "Милан Ракић" Карановац, "Свети Ћирило и Методије" Пискавица, "Ђура Јакшић" Шарговац и "Станко Ракита" Врбања.

С радом почињу и школе "Милош Црњански", те "Јован Дучић" Залужани, али подручно одјељење ове школе у Пријечанима неће почети са радом.

Настава се сутра наставља у основним школама "Његош" у Берковићима, "Свети Сава" и "Петар Петровић Његош" у Билећи, "Вук Караџић" у Вишеграду, те "Вук Караџић" у Власеници.

На списку су и основне школе "Свети Сава" Гацко, градишке основне школе "Данило Борковић", "Васа Чубриловић" и "Козарска дјеца", основна школа "Младен Стојановић" Горњи Подградци, "Петар Кочић" Нова Топола, "Вук Караџић" Турјак, "Свети Сава" Дубраве.

Настава почиње у основним школама "Никола Тесла" Дервента, "Тодор Докић" Календеровци, "Ђорђо Панзаловић" Осиња, док у Зворнику с радом настављају "Свети Сава", "Петар Кочић" Козлук, "Никола Тесла" Пилица, "Вук Караџић" Роћевић, "Десанка Максимовић" Челопек и "Јован Цвијић" Дрињача.

У Источној Илиџи настава почиње у ОШ "Алекса Шантић" Војковићи, ОШ "Јован Дучић" Касиндо, ОШ "Петар Петровић Његош", у Источном Новом Сарајеву ОШ "Свети Сава", у општини Језеро ОШ "Вук Караџић", у Калиновику ОШ "Љутица Богдан", а у Кнежеву ОШ "Доситеј Обрадовић", ОШ "Петар Кочић" Имљани и ОШ "Вук Караџић" Живинице.

У Котор Варошу радиће основна школа "Свети Сава", "Петар Петровић Његош" Масловаре, "Петар Кочић" Шипраге, у Крупи на Уни "Бранко Ћопић" Доњи Дубовик, у Лакташима "Младен Стојановић", ОШ "Георгиус А. Папандреу" Александровац и "Холандија" Слатина.

С радом почиње ОШ "Свети Сава" у Лопарама, ОШ "Вељко Чубриловић" Прибој и ОШ "Доситеј Обрадовић" Корај, док ће у Љубињу настава бити настаљена у ОШ "Свети Сава", у Милићима ОШ "Алекса Јакшић, а у Мркоњић Граду ОШ "Петар Кочић", ОШ "Иван Горан Ковачић", ОШ "Вук Караџић" Бараћи и "Бранко Ћопић" Бјелајци.

У Невесињу настава почиње у ОШ "Ристо Пророковић", у Осмацима ОШ "Алекса Шантић", на Палама основне школе "Пале", "Србија", "Мокро", у Петрову "Вук Караџић", у Петровцу "Дринић", у Прњавору "Бранко Ћопић", "Никола Тесла", "Вук Караџић" Доњи Вијачани, "Свети Сава" Горњи Смртићи, "Иво Андрић" Кулаши, "Меша Селимовић" Лишња, "Милош Црњански" Поточани, те ОШ "Петар Кочић" Шибовска.

На спику су и ОШ "Десанка Максимовић" Рибник, ОШ "Никола Мачкић" Доња Превија, ОШ "Петар Кочић" Ситница, ОШ "Свети Сава" Рогатица, ОШ "Рудо" и ОШ "Бошко Буха" Штрпци из Рудог, Прва основна школа Сребреница и ОШ "Коста Тодоровић" Скелани, те ОШ "Соколац" на Сокоцу.

У Теслићу настава почиње у ОШ "Вук Караџић", ОШ "Петар Петровић Његош", ОШ "Доситеј Обрадовић" Блатница, ОШ "Петар Кочић" Угодновић, ОШ "Стеван Душанић" Прибинић, ОШ "Иво Андрић" Ђулићи, ОШ "Јеврем Станковић" Чечава, ОШ "Вук Караџић" Витковци.

Настава се наставља и у ОШ "Јован Јовановић Змај", ОШ "Свети Василије Острошки" и ОШ "Вук Караџић" Требиње, ОШ "Трново" у Трнову, ОШ "Алекса Шантић" у Угљевику, ОШ "Филип Вишњић" Доња Трнова и ОШ "Вук Караџић" Забрђе.

У Фочи настава почиње у ОШ "Свети Сава" и "Веселин Маслеша", У Хан Пијеску ОШ "Милан Илић Чича Шумадијски", те у Чајничу ОШ "Јован Дучић".

Настава за средњошколце почиње у бањалучкој Гимназији, Грађевинској, Економској, Електротехничкој, Медицинској, Пољопривредној, Техничкој, Технолошкој, Угоститељско-трговинско-туристичкој школи, Школи ученика у привреди, Музичкој школи, Центру "Заштити ме", Центру за образовање и васпитање и рехабилитацију слушања и говора.

Од сутра раде и бањалучке двије средње пословне школе, Католички школски центар "БЛ И МРЕЖ" - Општа гимназија, Гемит-Апеирон, билећки Средњошколски центар "Голуб Куреш", Средњошколски центар "Братунац", Средња школа "Иво Андрић" Вишеград, као и Средњошколски центар "Милорад Влачић" Власеница.

У Гацку настава почиње у Средњошколском центру "Перо Слијепчевић", у Градишци раде Гимназија, Техничка школа и Средња стручна и техничка школа, у Дервенти Гимназија са техничким школама, Стручна школа за радничка занимања и Завод за слијепе и слабовиде "Будућност".

У Зворнику раде Гимназија и Средња стручна школа "Петар Кочић" и Технички школски центар, у Источној Илиџи Гимназија и средња стручна школа, Источном Сарајеву Средња школа "28 јуни", Калиновику Гимназија, Кнежеву Средња стручна школа "Јован Дучић", Љубињу Средња школа "Светозар Ћоровић", а у Мркоњић Граду Гимназија и Машинска школа.

Настава се наставља у милићком Средњошколском центру, Средњошколском центру "Алекса Шантић" Невесиње, средњошколским центрима Пале и Петрово, Гимназији и Мјешовитој средњој школи Прњавор, Средњошколском центру "Лазар Ђукић" Рибник, Средњој школи у Рогатици, као и Средњошколском центру у Рудом.

У Сребреници ће радити Средњошколски центар, на Сокоцу Средња школа "Соколац", у Теслићу Мјешовита школа "Никола Тесла" и Средња мјешовита школа "Јован Дучић", у Требињу Гимназија "Јован Дучић", Центар средњих школа, Техничка школа и Музичка школа.

У Фочи се настава наставља у Средњошколском центру и Богословији "Света Три Јерарха", у Чајничу у Средњошколском центру "Чајниче" и у Шипову у Средњошколском центру "Петар Кочић".

Из Министарства просвјете и културе саопштено је да од 189 централних основних школа у Републици Српској, сутра неће почети настава у њих 69, као ни у два подручна одјељења, док од 92 средње школе у Републици Српској, настава неће почети у 32.

Коментари / 0

Оставите коментар