Škole u kojima počinje nastava

Nastavni proces u Republici Srpskoj biće nastavljen u ponedjeljak u svim osnovnim i srednjim školama u kojima je osigurana bezbjednost učenika, kao i higijenski uslovi za odvijanje nastavnog procesa, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete i kulture.

Republika Srpska 19.05.2014 | 07:03
Škole u kojima počinje nastava

U Banjaluci nastava počinje u osnovnim školama "Branko Ćopić", "Dositej Obradović", "Zmaj Jova Jovanović", "Petar Petrović Njegoš", "Branislav Nušić", "Ivan Goran Kovačić", "Sveti Sava", "Jovan Cvijić", "Branko Radičević", "Ivo Andrić", "Aleksa Šantić", "Vuk Stefanović Karadžić", s tim da područno odjeljenje ove škole u Česmi neće početi s radom.

Nastava se nastavlja i osnovnim školama "Georgi Stojkov Rakovski", "Mladen Stojanović" Bronzani Majdan, "Miroslav Antić" Bistrica, "Desanka Maksimović" Dragočaj, "Milutin Bojić" Potkozarje, "Petar Kočić" Kola, "Milan Rakić" Karanovac, "Sveti Ćirilo i Metodije" Piskavica, "Đura Jakšić" Šargovac i "Stanko Rakita" Vrbanja.

S radom počinju i škole "Miloš Crnjanski", te "Jovan Dučić" Zalužani, ali područno odjeljenje ove škole u Priječanima neće početi sa radom.

Nastava se sutra nastavlja u osnovnim školama "Njegoš" u Berkovićima, "Sveti Sava" i "Petar Petrović Njegoš" u Bileći, "Vuk Karadžić" u Višegradu, te "Vuk Karadžić" u Vlasenici.

Na spisku su i osnovne škole "Sveti Sava" Gacko, gradiške osnovne škole "Danilo Borković", "Vasa Čubrilović" i "Kozarska djeca", osnovna škola "Mladen Stojanović" Gornji Podgradci, "Petar Kočić" Nova Topola, "Vuk Karadžić" Turjak, "Sveti Sava" Dubrave.

Nastava počinje u osnovnim školama "Nikola Tesla" Derventa, "Todor Dokić" Kalenderovci, "Đorđo Panzalović" Osinja, dok u Zvorniku s radom nastavljaju "Sveti Sava", "Petar Kočić" Kozluk, "Nikola Tesla" Pilica, "Vuk Karadžić" Roćević, "Desanka Maksimović" Čelopek i "Jovan Cvijić" Drinjača.

U Istočnoj Ilidži nastava počinje u OŠ "Aleksa Šantić" Vojkovići, OŠ "Jovan Dučić" Kasindo, OŠ "Petar Petrović Njegoš", u Istočnom Novom Sarajevu OŠ "Sveti Sava", u opštini Jezero OŠ "Vuk Karadžić", u Kalinoviku OŠ "LJutica Bogdan", a u Kneževu OŠ "Dositej Obradović", OŠ "Petar Kočić" Imljani i OŠ "Vuk Karadžić" Živinice.

U Kotor Varošu radiće osnovna škola "Sveti Sava", "Petar Petrović Njegoš" Maslovare, "Petar Kočić" Šiprage, u Krupi na Uni "Branko Ćopić" Donji Dubovik, u Laktašima "Mladen Stojanović", OŠ "Georgius A. Papandreu" Aleksandrovac i "Holandija" Slatina.

S radom počinje OŠ "Sveti Sava" u Loparama, OŠ "Veljko Čubrilović" Priboj i OŠ "Dositej Obradović" Koraj, dok će u Ljubinju nastava biti nastaljena u OŠ "Sveti Sava", u Milićima OŠ "Aleksa Jakšić, a u Mrkonjić Gradu OŠ "Petar Kočić", OŠ "Ivan Goran Kovačić", OŠ "Vuk Karadžić" Baraći i "Branko Ćopić" Bjelajci.

U Nevesinju nastava počinje u OŠ "Risto Proroković", u Osmacima OŠ "Aleksa Šantić", na Palama osnovne škole "Pale", "Srbija", "Mokro", u Petrovu "Vuk Karadžić", u Petrovcu "Drinić", u Prnjavoru "Branko Ćopić", "Nikola Tesla", "Vuk Karadžić" Donji Vijačani, "Sveti Sava" Gornji Smrtići, "Ivo Andrić" Kulaši, "Meša Selimović" Lišnja, "Miloš Crnjanski" Potočani, te OŠ "Petar Kočić" Šibovska.

Na spiku su i OŠ "Desanka Maksimović" Ribnik, OŠ "Nikola Mačkić" Donja Previja, OŠ "Petar Kočić" Sitnica, OŠ "Sveti Sava" Rogatica, OŠ "Rudo" i OŠ "Boško Buha" Štrpci iz Rudog, Prva osnovna škola Srebrenica i OŠ "Kosta Todorović" Skelani, te OŠ "Sokolac" na Sokocu.

U Tesliću nastava počinje u OŠ "Vuk Karadžić", OŠ "Petar Petrović Njegoš", OŠ "Dositej Obradović" Blatnica, OŠ "Petar Kočić" Ugodnović, OŠ "Stevan Dušanić" Pribinić, OŠ "Ivo Andrić" Đulići, OŠ "Jevrem Stanković" Čečava, OŠ "Vuk Karadžić" Vitkovci.

Nastava se nastavlja i u OŠ "Jovan Jovanović Zmaj", OŠ "Sveti Vasilije Ostroški" i OŠ "Vuk Karadžić" Trebinje, OŠ "Trnovo" u Trnovu, OŠ "Aleksa Šantić" u Ugljeviku, OŠ "Filip Višnjić" Donja Trnova i OŠ "Vuk Karadžić" Zabrđe.

U Foči nastava počinje u OŠ "Sveti Sava" i "Veselin Masleša", U Han Pijesku OŠ "Milan Ilić Čiča Šumadijski", te u Čajniču OŠ "Jovan Dučić".

Nastava za srednjoškolce počinje u banjalučkoj Gimnaziji, Građevinskoj, Ekonomskoj, Elektrotehničkoj, Medicinskoj, Poljoprivrednoj, Tehničkoj, Tehnološkoj, Ugostiteljsko-trgovinsko-turističkoj školi, Školi učenika u privredi, Muzičkoj školi, Centru "Zaštiti me", Centru za obrazovanje i vaspitanje i rehabilitaciju slušanja i govora.

Od sutra rade i banjalučke dvije srednje poslovne škole, Katolički školski centar "BL I MREŽ" - Opšta gimnazija, Gemit-Apeiron, bilećki Srednjoškolski centar "Golub Kureš", Srednjoškolski centar "Bratunac", Srednja škola "Ivo Andrić" Višegrad, kao i Srednjoškolski centar "Milorad Vlačić" Vlasenica.

U Gacku nastava počinje u Srednjoškolskom centru "Pero Slijepčević", u Gradišci rade Gimnazija, Tehnička škola i Srednja stručna i tehnička škola, u Derventi Gimnazija sa tehničkim školama, Stručna škola za radnička zanimanja i Zavod za slijepe i slabovide "Budućnost".

U Zvorniku rade Gimnazija i Srednja stručna škola "Petar Kočić" i Tehnički školski centar, u Istočnoj Ilidži Gimnazija i srednja stručna škola, Istočnom Sarajevu Srednja škola "28 juni", Kalinoviku Gimnazija, Kneževu Srednja stručna škola "Jovan Dučić", Ljubinju Srednja škola "Svetozar Ćorović", a u Mrkonjić Gradu Gimnazija i Mašinska škola.

Nastava se nastavlja u milićkom Srednjoškolskom centru, Srednjoškolskom centru "Aleksa Šantić" Nevesinje, srednjoškolskim centrima Pale i Petrovo, Gimnaziji i Mješovitoj srednjoj školi Prnjavor, Srednjoškolskom centru "Lazar Đukić" Ribnik, Srednjoj školi u Rogatici, kao i Srednjoškolskom centru u Rudom.

U Srebrenici će raditi Srednjoškolski centar, na Sokocu Srednja škola "Sokolac", u Tesliću Mješovita škola "Nikola Tesla" i Srednja mješovita škola "Jovan Dučić", u Trebinju Gimnazija "Jovan Dučić", Centar srednjih škola, Tehnička škola i Muzička škola.

U Foči se nastava nastavlja u Srednjoškolskom centru i Bogosloviji "Sveta Tri Jerarha", u Čajniču u Srednjoškolskom centru "Čajniče" i u Šipovu u Srednjoškolskom centru "Petar Kočić".

Iz Ministarstva prosvjete i kulture saopšteno je da od 189 centralnih osnovnih škola u Republici Srpskoj, sutra neće početi nastava u njih 69, kao ni u dva područna odjeljenja, dok od 92 srednje škole u Republici Srpskoj, nastava neće početi u 32.

Komentari / 0

Ostavite komentar