Нађено 12 тијела у Обреновцу

У Обреновцу пронађено 12 тела, страхује се да је број жртава већи, једно лице умрло природном смрћу, рекао премијер Вучић. Вода опада, чисти се блато и муљ.

Вучић је објаснио да је најпре намера власти била да јавност заштити од "било каквог сензационализма, измишљотина и неистинитих прича".

Србија 18.05.2014 | 21:18
Нађено 12 тијела у Обреновцу

"Ситуација је катастрофална, али има и неистинитих информација, као на пример да су срушени читави солитери. То није тачно и реч је о једној једноспратној кући", прецизирао је премијер Србије.

Репортер Б92 Никола Вукомановић јавља да се ситуација у Обреновцу смирује али да град полако улази у још једну ноћ без струје и воде.

"Вода се и даље повлачи, све више је улица којима се може проћи и по којима је само блато и ђубре. Багери пролазе па и аутомобили се предвече крећу улицама којима јутрос није било могуће проћи јер су била поплављена. Када смо ушли у град, наш утисак је застрашујући јер је Обреновац непрепознатљив када се види шта је све урадила бујица за неколико дана.

Грађани су у страху, један део је евакуисан, други је и даље у граду на вишим спратовима. Ситуација се смирује, епидемиолози раде свој део посла, ужурбано се ради да се уклања блато и ветеринарска возила скупљају угинуле животиње", јавља репортер Б92 из Обреновца.

Вучић је раније, на седници Штаба за ванредне ситуације, рекао да у Обреновцу има велики број жртава, али да је мањи него што се раније мислило. Раније је објављено да је у остатку Србије пет жртава поплава.

Улаз у Обреновац је и даље блокиран, евакуација траје. Полиција пропушта само спасилачке тимове, а грађанима је поручео да повратак у домове неће бити могућ "до даљег".

"Није могуће проценити колико ће времена протећи пре него што евакуисаним грађанима буде упућен позив да се врате у своје домове", рекао је министар полиције.

Раније данас, начелник Сектора за ванредне ситуације Предраг Марић рекао је за Б92 даодлучно демантује гласине о броју жртава у Обреновцу, а званично је саопштено да је, без Обреновца, у Србији у поплавама страдало пет лица и да се једна особа води као нестала.

Вучић, који је био у Обреновцу на седници Кризног штаба око 14х, рекао је да не зна тачан број, али да мисли да је преко 4.000 људи евакуисано, те да су 342 особе смештене у старачке домове и они су снабдевени храном, лековима и водом.

Премијер је додао да се такве евакуације више не врше осим ако су у питању особе лошег здравственог стања.

Вучић је рекао да га брине стање у којима се налазе једноспратне куће у Обреновцу.

Коментари / 0

Оставите коментар