Nađeno 12 tijela u Obrenovcu

U Obrenovcu pronađeno 12 tela, strahuje se da je broj žrtava veći, jedno lice umrlo prirodnom smrću, rekao premijer Vučić. Voda opada, čisti se blato i mulj.

Vučić je objasnio da je najpre namera vlasti bila da javnost zaštiti od "bilo kakvog senzacionalizma, izmišljotina i neistinitih priča".

Srbija 18.05.2014 | 21:18
Nađeno 12 tijela u Obrenovcu

"Situacija je katastrofalna, ali ima i neistinitih informacija, kao na primer da su srušeni čitavi soliteri. To nije tačno i reč je o jednoj jednospratnoj kući", precizirao je premijer Srbije.

Reporter B92 Nikola Vukomanović javlja da se situacija u Obrenovcu smiruje ali da grad polako ulazi u još jednu noć bez struje i vode.

"Voda se i dalje povlači, sve više je ulica kojima se može proći i po kojima je samo blato i đubre. Bageri prolaze pa i automobili se predveče kreću ulicama kojima jutros nije bilo moguće proći jer su bila poplavljena. Kada smo ušli u grad, naš utisak je zastrašujući jer je Obrenovac neprepoznatljiv kada se vidi šta je sve uradila bujica za nekoliko dana.

Građani su u strahu, jedan deo je evakuisan, drugi je i dalje u gradu na višim spratovima. Situacija se smiruje, epidemiolozi rade svoj deo posla, užurbano se radi da se uklanja blato i veterinarska vozila skupljaju uginule životinje", javlja reporter B92 iz Obrenovca.

Vučić je ranije, na sednici Štaba za vanredne situacije, rekao da u Obrenovcu ima veliki broj žrtava, ali da je manji nego što se ranije mislilo. Ranije je objavljeno da je u ostatku Srbije pet žrtava poplava.

Ulaz u Obrenovac je i dalje blokiran, evakuacija traje. Policija propušta samo spasilačke timove, a građanima je poručeo da povratak u domove neće biti moguć "do daljeg".

"Nije moguće proceniti koliko će vremena proteći pre nego što evakuisanim građanima bude upućen poziv da se vrate u svoje domove", rekao je ministar policije.

Ranije danas, načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić rekao je za B92 daodlučno demantuje glasine o broju žrtava u Obrenovcu, a zvanično je saopšteno da je, bez Obrenovca, u Srbiji u poplavama stradalo pet lica i da se jedna osoba vodi kao nestala.

Vučić, koji je bio u Obrenovcu na sednici Kriznog štaba oko 14h, rekao je da ne zna tačan broj, ali da misli da je preko 4.000 ljudi evakuisano, te da su 342 osobe smeštene u staračke domove i oni su snabdeveni hranom, lekovima i vodom.

Premijer je dodao da se takve evakuacije više ne vrše osim ako su u pitanju osobe lošeg zdravstvenog stanja.

Vučić je rekao da ga brine stanje u kojima se nalaze jednospratne kuće u Obrenovcu.

Komentari / 0

Ostavite komentar