Прњавор: Почела санација поплављеног подручја

На подручју општине Прњавор повлачењем ријека у корита стање на угроженим подручјима се нормализује, ватрогасна јединица започела је прање улица, а очекује се да на терен изађу и екипе Дома здравља које ће обавити дезинфекцију.

Република Српска 18.05.2014 | 18:54
Прњавор: Почела санација поплављеног подручја

Штаб за ванредне ситуације ове општине саопштио је данас да је вода из градског водовода појачано хлорисана, по стандардној процедури, да би се могла безбједно користити као техничка вода.

"Код вода из јавних водних изворишта Градина и Добра вода није дошло до промјене притиска на излазним цијевима. То значи да није дошло до контакта са подземним водама, па је изворишна вода непромијењена. Из превентивних разлога налаже се да се вода прокувава да би се могла пити и
користити за личну хигијену", наводи се у саопштењу.

Из општинског кризног штаба додају и да се вода из индивидуалних водних објеката може користити само уколико није замућена и претходно се мора прокувати око 10 минута.

У овој локалној заједници настављено је прикупљање помоћи за становништво Добоја. На два пункта у граду регистрован је велики број Прњаворчана који су се добровољним донацијама прикључили хуманитарној акцији. Апелује се да су најпотребнији лијекови, храна за бебе, доњи веш и чарапе.

Конвој од двадесетак возила, комбија и камиона из Прњавора, стигао је поподне у сједиште Кризног штаба у Добоју.

Од сутра ће се у овој акцији активно укључити и општинска Туристичка организација која ће организовати припремање хране у великом казану у којем ће Прњавор у августу покушати да обори Гинисов рекорд у
прављењу чорбе.

Планирано је да се Добојлијама дневно испоручи око 12.000 оброка, а по потреби и више.

Коментари / 0

Оставите коментар