Prnjavor: Počela sanacija poplavljenog područja

Na području opštine Prnjavor povlačenjem rijeka u korita stanje na ugroženim područjima se normalizuje, vatrogasna jedinica započela je pranje ulica, a očekuje se da na teren izađu i ekipe Doma zdravlja koje će obaviti dezinfekciju.

Republika Srpska 18.05.2014 | 18:54
Prnjavor: Počela sanacija poplavljenog područja

Štab za vanredne situacije ove opštine saopštio je danas da je voda iz gradskog vodovoda pojačano hlorisana, po standardnoj proceduri, da bi se mogla bezbjedno koristiti kao tehnička voda.

"Kod voda iz javnih vodnih izvorišta Gradina i Dobra voda nije došlo do promjene pritiska na izlaznim cijevima. To znači da nije došlo do kontakta sa podzemnim vodama, pa je izvorišna voda nepromijenjena. Iz preventivnih razloga nalaže se da se voda prokuvava da bi se mogla piti i
koristiti za ličnu higijenu", navodi se u saopštenju.

Iz opštinskog kriznog štaba dodaju i da se voda iz individualnih vodnih objekata može koristiti samo ukoliko nije zamućena i prethodno se mora prokuvati oko 10 minuta.

U ovoj lokalnoj zajednici nastavljeno je prikupljanje pomoći za stanovništvo Doboja. Na dva punkta u gradu registrovan je veliki broj Prnjavorčana koji su se dobrovoljnim donacijama priključili humanitarnoj akciji. Apeluje se da su najpotrebniji lijekovi, hrana za bebe, donji veš i čarape.

Konvoj od dvadesetak vozila, kombija i kamiona iz Prnjavora, stigao je popodne u sjedište Kriznog štaba u Doboju.

Od sutra će se u ovoj akciji aktivno uključiti i opštinska Turistička organizacija koja će organizovati pripremanje hrane u velikom kazanu u kojem će Prnjavor u avgustu pokušati da obori Ginisov rekord u
pravljenju čorbe.

Planirano je da se Dobojlijama dnevno isporuči oko 12.000 obroka, a po potrebi i više.

Komentari / 0

Ostavite komentar