Пријечани и даље под водом

Тридесетак кућа у бањалучком насељу Пријечани и даље је поплављено, а предузимају се све мјере да ти простори буду ослобођени воде, рекао је градоначелник Бањалуке Слободан Гаврановић.

Република Српска 18.05.2014 | 15:40
Пријечани и даље под водом

Гаврановић, који је и командант градског Штаба за ванредне ситуације, каже да је у Пријечанима и највећи проблем, подсјетивши да су јуче прокопавали канал, али да није постигнут никакав резултат, јер је висок ниво Врбаса, па канал не може да добије потребну дубину да би отекла вода.

"Све цистерне и механизација са којом располажемо данас су упућени тамо како би се ти простори ослободили воде и да би могли да приступимо санацији терена", рекао је Гаврановић приликом обиласка Пријечана.

Он је истакао да је од јутрос на чишћењу поплављених подручја у Бањалуци, заједно са јединицама Цивилне заштите, ангажовано више од 300 волонтера и велики број грађана.

У насељу Лазарево службе су добиле задатак да тај дио простора потпуно ослободе од воде да би се могло приступити прању, чишћењу и изношењу отпада.

При крају је сакупљање и одвоз крупног отпада у насељу Долац и чим то механизација заврши, долази на ред Улица Фране Супила, гдје се тренутно црпи вода из поплављених простора. Од синоћ се чисте улица по
улица и у насељима Карановац и Чесма.

"С обзиром на то да градска `Чистоћа` нема довољно механизације за утовар крутог отпада, прешли смо на ручни утовар и ангажовали око 20 кипера са жељом да буде очишћен што већи број улица и да их ноћас пробамо опрати. Послије прања слиједи дезинфекција", каже Гаврановић.

На терену су и екипе предузећа "Еко-бел", Института за јавно здрваство Републике Српске и Дома здравља Бањалука које врше епидемиолошко извиђање на поплављеним подручјима. Истовремено, тамо гдје су створени услови обављају дезинфекцију.

Коментари / 0

Оставите коментар