Вучић: Мањи број жртава него што се мислило

Поплаве које су задесиле Србију најгоре су у хиљаду година. Успели смо да избегнемо највећу катастрофу. Крај није близу, али данас имамо више наде него јуче, каже премијер.

Србија 18.05.2014 | 12:40
Вучић: Мањи број жртава него што се мислило

Поводом ситуације у Обреновцу, Вучић је рекао да су другог дана акције спасавања у Обреновцу извучена два беживотна тела, али да је данас у подручју где се вода повукла нађено  много угинулих животиња, али на срећу не и нове жртве.

"Имамо велике страхове због извештаја људи са терена, али мислим да смо успели да у нечем што се догађа једанпут у хиљаду година имамо велики број погинулих, али надам се мање него што је изгледало први дан. Због тога сам мало боље расположен", рекао је Вучић на седници Штаба за ванредне ситуације.

Како је објаснио, у Обреновцу је ситуација била најтежа у насељу Бело Поље, које још под водом, тако да ће коначни трагични биланс бити накнадно утврђен.

Он је изјавио и да је несрећа са поплавама која је, нажалост, погодила Хрватску и Босну дала шансу Србији да одбрани Шабац и Сремску Митровицу.

Захваљујем се свим људима у Србији који су учествовали у акцијама помоћи. Данас имамо више наде него јуче. Да је прошло ово све за Србију, питање шта би остало од Шапца и Митровице. Ништа не бисмо могли да урадимо, нажалост несрећа која је погодила друге земље дала нам је наду и време
да се припремимо, каже Вучић.

"Ојачајте џакове у Шапцу,  видите  шта можете у Митровици још да урадите до среде када би требало да прође још један врх поплавног таласа. У овом тренутку јасно је да једина велика опасност прети од Саве што би могло да изазове додатне проблеме у Обреновцу. У сваком случају, опасности је мање, али Саву морамо да контролишемо", рекао је Вучић.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

сениор

18.05.2014 11:12

Браво за ШАБАЦ.

ОДГОВОРИТЕ